Politerno > Україна і світ > Смешко подав до суду на Наливайченка через звинувачення в отруєнні Ющенка

Смешко подав до суду на Наливайченка через звинувачення в отруєнні Ющенка

  • 13 Червня, 2019
  • 1352 Переглядів
  • Comments Off

На вечері у Сацюка, після якої у Ющенка проявилися ознаки отруєння, був присутній Смєшко (крайній праворуч)

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко має спростувати свою заяву щодо причетності до отруєння Віктора Ющенка свого попередника Ігоря Смешка.

Відповідний позов про захист честі, гідності та ділової репутації Ігор Смешко подав до Печерського районного суду Києва, повідомляє прес-служба партії “Сила і честь” у Facebook.

Окрім спростування, Наливайченко має виплатити Смешкові одну гривню.

“Як відшкодування моральної шкоди за поширення недостовірної інформації Смешко вимагає від Наливайченка символічну грошову компенсацію – одну гривню”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, позивач вимагає від Наливайченка виступити зі спростуванням публічно.

“Смешко просить суд визнати недостовірною інформацію, яку Наливайченко озвучив в ефірі одного з українських телеканалів, а також зобов’язати відповідача виступити із спростуванням”, – повідомляє прес-служба.

За даними представників “Сили і честі”, у березні 2019 року Наливайченко на телевізійному ток-шоу заявив, що Смешко причетний до отруєння Ющенка і за це “має бути в Генеральній прокуратурі та суді”.

Читайте також: Послання від Кучми або хто стоїть за Ігорем Смешком

Юристи Смешка наполягають, що він ніколи не фігурував у справі про отруєння Ющенка.

“Ігор Смешко ніколи не був і не є стороною у кримінальному провадженні про отруєння Віктора Ющенка у 2004 році, і підозра у вчиненні злочину Ігорю Смешку ніколи не пред’являлася”, – заявили у повідомленні.

Нагадаємо, перед першим туром президентських виборів 2019 року екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко заявив, що кандидатів у президенти Анатолія Гриценка та Ігора Смєшко, не можна допустити до влади через їх причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, отруєння Віктора Ющенка та розкрадання української армії.

Як відомо, Віктора Ющенка, на той момент кандидата у президенти, отруїли хімічними речовинами під час виборів у вересні 2004 року. Була порушена справа за статтею 112 Кримінального кодексу (посягання на життя державного чи громадського діяча).

Читайте також: Екс-регіонал і олігарх: стало відомо, хто фінансує партію Смешка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE