Politerno > Україна і світ > Помер партієць Гриценка, якого побили поліцейські

Помер партієць Гриценка, якого побили поліцейські

  • 23 Червня, 2019
  • 1987 Переглядів
  • Comments Off

Комарніцький праворуч від Гриценка

Член партії “Громадянська позиція” Олександр Комарніцький, якого у Вінниці побили поліцейські, помер після 12-денного перебування у комі.

Про це 23 червня повідомив голова Вінницької облорганізації партії “Громадянська позиція” Сергій Гайструк.

Лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко заявив, що у партії вимагають “жорсткого і невідворотного покарання вбивці у поліцейських погонах, а також звільнення керівництва обласної Нацполіції”.

“ДБР уже висунуло підозру і посадило під домашній арешт (підозрюваного у причетності до побиття – ред.). Від міністра Арсена Авакова і начальника Нацполіції Сергія Князєва ми вимагаємо негайного звільнення керівництва Нацполіціі у Вінницькій області”, – заявив Гриценко.

“Поліція, … побила Сашу до стану, який став смертельним, за що – тільки за те, що відмовився свідчити про те, про що не мав уявлення і за що не дозволяло його сумління”, – додав у свою чергу Гайструк. 

У ДБР повідомляли, що слідчими проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливого необережного нанесення тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби (ст. 128 Кримінального кодексу України). 

23 червня Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту поліцейському, внаслідок конфлікту з яким постраждав Комарніцький. 

У Нацполіції заявили, що за розпорядженням голови НП Сергія Князєва від службових обов’язків відсторонені четверо керівників поліції Вінниччини, готуються документи на звільнення заступника начальника поліції області.

10 червня партія “Громадянська позиція” представила перших кандидатів свого списку на виборах до Верховної Ради.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE