Politerno > Україна і світ > Тимошенко: Супрун має піти, а діяльність керівництва МОЗу має бути розслідувана

Тимошенко: Супрун має піти, а діяльність керівництва МОЗу має бути розслідувана

  • 6 Липня, 2019
  • 1615 Переглядів
  • Comments Off

Лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко наполягає на розслідуванні дій і притягненні до відповідальності керівництва МОЗ.

Про це лідер «Батьківщини» заявила під час ефіру на телеканалі NewsOne.

«Те, що міністерство охорони здоров’я, прем’єр Володимир Гройсман і експрезидент Петро Порошенко зробили з вітчизняною медициною, без наслідків залишати не можна. Уляна Супрун має не просто піти з посади, діяльність керівництва МОЗу має бути розслідувана компетентними органами», – переконана політик.

Вона нагадала, що нещодавно відвідала одну з лікарень Київської області.

«Три роки тому це була сучасна лікарня, обслуговувала десятки сіл навколо, мала лікарів всіх профілів. Ми приїхали декілька днів тому – там руїни», – обурилась Юлія Тимошенко.

Лікарню вже не фінансують, лікарі звільнені, а люди навколо залишились без меддопомоги, і це лише один приклад, додала політик.

Юлія Тимошенко також нагадала, що за 5 років закрито 500 лікарень і поліклінік, а також 1633 ФАП на селі: «Супрун та всі керівники над нею, по суті, ліквідують мережу лікувальних закладів в Україні. Своєю реформою вони позбавляють людей нормальної меддопомоги».

Лідер «Батьківщини» переконана: треба запроваджувати обов’язкове медичне страхування. Воно дасть можливість тим, хто працює, отримувати страховку за рахунок роботодавця, а ті, хто не працює (пенсіонери, неповнолітні, безробітні), – за рахунок держави.

Читайте також: Тимошенко: Притягнути до відповідальності всіх винних у корупції – і не будуть потрібні закони про люстрацію

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE