Politerno > Україна і світ > Екс-начальник поліції Одещини Головін не вказав у декларації 800 тисяч – НАЗК

Екс-начальник поліції Одещини Головін не вказав у декларації 800 тисяч – НАЗК

  • 2 Серпня, 2019
  • 1000 Переглядів
  • Comments Off

Колишній начальник головного управління Нацполіції Одещини Дмитро Головін, затриманий за розкрадання в особливо великих розмірах, у 2017 році не вказав у декларації майна на суму понад 800 тисяч гривень.

Про це повідомляє Нацагентство з питань запобігання корупції.

НАЗК виявило недостовірну інформацію під час повної перевірки декларацій начальника поліції.

Головін не задекларував автомобіль, власну квартиру та квартиру дружини, вказав недостовірні відомості про свій дохід і дохід дружини. 

“Відомості, вказані посадовцем у декларації, відрізняються від достовірних на суму понад 819 тисяч гривень”, – підсумували в НАЗК.

Обґрунтований висновок про ознаки кримінального правопорушення направили до Національного антикорупційного бюро.

За декларування відомостей, що відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів, ст.366 ч.1 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, вранці 25 липня повідомлялось про затримання Головіна в Одесі.

Солом’янський суд Києва обрав запобіжний захід Головіну у вигляді домашнього арештуж

Екс-чиновника затримали за підозрою у за розкраданні в особливо великих розмірах.

Пізніше у НАБУ розповіли, що Головіна та його заступника підозрюють у заволодінні тютюновою продукцією, яка була речовим доказом у поліцейському розслідуванні.

Йдеться про партію тютюнової продукції обсягом 7 морських контейнерів. Ринкова вартість – приблизно 50 мільйонів гривень.

Слідство вважає, що до злочинної схеми Головіна залучив його заступник Костянтин Гейко, який переховується від слідства.

Підозрюваними у справі є також підприємці Олександр Чудаков, який наразі арештований, та Валерій Капітанчук, який також переховується від правоохоронців.

У вересні 2018 року журналісти опублікували розслідування про статки родини Головіна. Так, 86-річний дідусь з Луганщини дружини Головіна придбав елітні апартаменти на березі моря, вартістю майже три мільйони гривень, якими користується сам поліцейський.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE