Politerno > Україна і світ > Екс-начальнику поліції Одещини присудили домашній арешт

Екс-начальнику поліції Одещини присудили домашній арешт

  • 27 Липня, 2019
  • 1071 Переглядів
  • Comments Off

Зліва направо: Головін, його дружина та націоналіст Сергій Стерненко
(фото зі сторінки Стерненка у Фейсбуку)

Солом’янський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту екс-начальнику поліції Одеської області, підозрюваного у розкраданні речових доказів.

“Застосувати до підозрюваного Головіна Дмитра Валерійовича запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши останньому залишати місце свого проживання цілодобово.

Строк тримання під домашнім арештом визначити до 25.09.2019 включно”,  – йдеться у рішенні суду.

“Не відлучатись з населеного пункту, де він зареєстрований, проживає без дозволу детектива, прокурора, суду. Не змінювати своє місце проживання. Утримуватися від спілкування з підозрюваними”.

Головін також має здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурори просили арештувати Головіна з альтернативою застави у 23 мільйони 133 тисячі гривень. Вони вважають, що екс-чиновник може переховуватись від слідства на окупованих територіях, де він із дружиною нібито має нерухомість.

Крім того, прокурори стверджували, що Головін спілкується з чоловіком, який мешкає в окупації, і у телефонних розмовах з екс-начальником поліції Одещини вихвалявся, що заочно засуджений в Україні до в’язниці, хвалив так звані “республіки” та звав туди Головіна.

Також прокурори апелювали до того, що двоє інших підозрюваних у справі, заступник Головіна та підприємець, вже переховуються від правоохоронців. За словами прокурорів, дружини Головіна та його заступника Костянтина Гейка одночасно придбали квартири по сусідству, що свідчить про пов’язаність підозрюваних.

Водночас сам Головін під час засідання заявив про невідповідність інформації у матеріалах справи. Зокрема, у витягу про нібито його квартиру на Луганщині власником майна вказаний його повний тезка, але 1973 року народження (Головін народився у 1975 році). 

Екс-начальник одеської поліції підтвердив, що знайомий із чоловіком, який телефонував йому з Луганщини, однак стверджує, що дзвінок був лише один і його співрозмовник був п’яний.

Крім того, за словами Головіна, один із підозрюваних, Валерій Капітанчук, який нібито переховується від слідства, кілька разів приходив у Національне антикорупційне бюро, де його допитували.

Захист вважав клопотання про арешт необґрунтованими та просив не обирати запобіжний захід взагалі. Адвокати говорили, що Головін не збирається переховуватися. Зокрема, він двічі протягом року був на відпочинку за кордоном і повертався, проводив робочі наради з НАБУ щодо встановлення обставин справи.

На початку засідання захист також просив випустити Головіна зі скляної клітки. Однак працівники конвою відповіли, що в такому разі на забезпечення безпеки буде потрібен час, і суд вирішив, що немає необхідності випускати Головіна.

Нагадаємо, вранці 25 липня повідомлялось про затримання Головіна в Одесі.

Нацполіція підтвердила інформацію, додавши, що екс-чиновника затримали за підозрою у за розкраданні в особливо великих розмірах.

Пізніше у НАБУ розповіли, що Головіна та його заступника підозрюють у заволодінні тютюновою продукцією, яка була речовим доказом у поліцейському розслідуванні.

Йдеться про партію тютюнової продукції обсягом 7 морських контейнерів. Ринкова вартість – приблизно 50 мільйонів гривень.

Слідство вважає, що до злочинної схеми Головіна залучив його заступник Костянтин Гейко, який переховується від слідства.

Підозрюваними у справі є також підприємці Олександр Чудаков, який наразі арештований, та Валерій Капітанчук, який також переховується від правоохоронців.

У вересні 2018 року журналісти опублікували розслідування про статки родини Головіна. Так, 86-річний дідусь з Луганщини дружини Головіна придбав елітні апартаменти на березі моря, вартістю майже три мільйони гривень, якими користується сам поліцейський.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE