Politerno > Україна і світ > Посольство США відреагувало на затримання танкера РФ

Посольство США відреагувало на затримання танкера РФ

  • 27 Липня, 2019
  • 1314 Переглядів
  • Comments Off

В Посольстві США відреагували на затримання Україною російського танкера, а також рішення України відпустити екіпаж судна.

Про це йдеться у Twitter посольства.

“Те, як Україна повела себе у вчорашньому інциденті з танкером, говорить про те, що нова влада має намір захищати інтереси країни не лише твердо, а й гуманно і відповідно до міжнародних норм. Це хороший прецедент для мирного вирішення спорів”, – йдеться у заяві Посольства.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер “NEYMA”, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці. Слідство вважає, що всупереч норм міжнародного морського права військовослужбовці прикордонних військ Федеральної служби безпеки РФ незаконно, із застосуванням зброї заблокували рух українських військових кораблів під час проходу Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці за допомогою танкеру “NEYMA”.

У Росії заявили: “З’ясовуємо обставини події для прийняття адекватних заходів. Якщо мова йде про захоплення росіян в заручники, це буде кваліфіковано як грубе порушення міжнародного права і наслідки не змусять себе чекати”.

Українське відомство готує клопотання про арешт судна. На танкері проходять слідчі дії. Всіх членів судокоманди допитали. Згодом екіпаж відпустили додому.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE