Politerno > Україна і світ > НБУ подав позов проти Коломойського на 4,3 мільярда

НБУ подав позов проти Коломойського на 4,3 мільярда

  • 13 Серпня, 2019
  • 939 Переглядів
  • Comments Off

Нацбанк подав проти Ігоря Коломойського позов до суду, у якму вимагає стягнути з олігарха 4,26 мільярда гривень за кредитом рефінансування, який НБУ видав Приватбанку на поруки Коломойського.

Про це інформує Finbalance з посиланням на ухвалу Північного апеляційного суду.

Зазначається, що первинний позов у цій справі – позов Коломойського до Нацбанку: екс-співласник Приватбанку просить суд визнати недійсною свою поруку за кредитом рефінансування.

Олігарх аргументував свою позицію тим, що укладений договір поруки є недійсним, оскільки його уклали “на підставі протиправних постанов НБУ”.

Нагадаємо, Нацбанк і Приватбанк виграли судову справу за позовами Нікопольського феросплавного заводу і кіпрської компанії Тровелко Холдінгз Лімітід, які вимагали через суд звільнити їх від зобов’язань на суми 2,6 мільярди гривень і 143 мільйони гривень відповідно, по рефінансуванню, що НБУ видав Приватбанку.

Печерський районний суд Києва 5 липня задовольнив клопотання ТОВ “Пріватофіс”, пов’язаного з Ігорем Коломойським, і зняв арешт із 415 об’єктів нерухомості компанії.

Читайте також: Як компанія з участю Коломойського хоче позбутися від рекордних боргів перед бюджетом і причому тут Зеленський

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE