Politerno > Україна і світ > Двох ексспівробітників “Укргазвидобування” не покарають за $1 млн хабара, бо САП закрила справу

Двох ексспівробітників “Укргазвидобування” не покарають за $1 млн хабара, бо САП закрила справу

  • 15 Серпня, 2019
  • 981 Переглядів
  • Comments Off

САП закрила кримінальне провадження щодо двох колишніх співробітників державної газовидобувної компанії “Укргазвидобування” за підозрою в отриманні 1 млн доларів хабара.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Справу закрито 6 червня на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу – у зв’язку із закінченням терміну досудового розслідування.

На початку серпня Солом’янський районний суд Києва зняв арешт з майна підозрюваних, зокрема з автомобілів, квартир і паркомісць.

Нагадаємо, САП повідомила двом ексспівробітникам “Укргазвидобування” про підозру в отриманні 1 млн доларів хабара за підписання договору з приватною компанією щодо постачання продукції “Укргазвидобуванню”.

Нагадаємо, на початку серпня 2018 року колишнього першого заступника голови правління ПАТ “Укргазвидобування” Олексія Тамразова затримали під час спроби дати прокурору 200 тисяч доларів хабара.

У червні міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик прокоментував виконання планів зі збільшення газовидобутку.  За його словами обсяг захищених балансових запасів газу в Україні – 1 трлн. куб м., а видобуток – лише 1,8% від цих запасів, тоді як середній видобуток у розвинутих країнах Європи 7-9%, а в Норвегії навіть 12%. «Укргазвидобування» витратило 40 млрд грн, еквівалент $1,5 млрд, але «збільшили» видобуток газу на нуль кубометрів.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE