Politerno > Україна і світ > Стало відомо, коли Ізраїль ратифікує угоду про ЗВТ із Україною (Відео)

Стало відомо, коли Ізраїль ратифікує угоду про ЗВТ із Україною (Відео)

  • 19 Серпня, 2019
  • 947 Переглядів
  • Comments Off

Угоду про зону вільної торгівлі між Ізраїлем та Україною можна буде ратифікувати після парламентських виборів.

Про це повідомив на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

«Треба одразу ж працювати над угодою про вільну торгівлю. Коли пройдуть вибори до нашого парламенту, ми зможемо її ратифікувати, оскільки ми її розширюємо, в тому числі на сферу послуг. По-друге, і в Києві, і в Єрусалимі треба відкривати спеціальні центри високотехнологічного розвитку. Таким чином ми будемо обмінюватися технологіями і залучати українців до нашої індустрії високих технологій», – сказав Нетаньягу.

Перед цим у своєму виступі Володимир Зеленський закликав голову уряду Ізраїлю ратифікувати Угоду про зону вільної торгівлі і повідомив, що під час переговорів домовився з Нетаньягу про розширення цього документу на сферу не тільки товарів, а й послуг.

Переговори про Зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем почалися у 2015 році. 21 січня 2019 країни підписали Угоду про Зону вільної торгівлі.

Нова ЗВТ має лібералізувати торгівлю між підписантами, а саме скасувати ввізні мита на промислові товари. 11 липня Верховна Рада ратифікувала міжнародну угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Вибори до ізраїльського парламенту (Кнесету) мають відбутися у вересні 2019 року.

Також в рамках зустрічі Зеленського і Нетаньягу відбулася церемонія підписання низки двосторонніх документів. Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон і представники Кабінету міністрів підписали Угоду про сприяння вивчення івриту в навчальних закладах України та української – в закладах Ізраїлю, Меморандум про взаєморозуміння в галузі сільського господарства та Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та патентним відомством Міністерства юстиції Ізраїлю.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу ввечері 18 серпня прибув до Києва з дводенним візитом – це перший за 20 років візит голови ізраїльського уряду до України.

Зустріч лідерів розпочалась сьогодні, 19 серпня. Очікується, що, окрім переговорів із президентом України Володимиром Зеленським, Нетаньягу також вшанує пам’ять євреїв, загиблих у Бабиному Яру під час Другої світової війни.

Читайте також: Дружина Нетаньягу поскандалила у літаку та викинула “хліб-сіль” у Києві 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE