Politerno > Україна і світ > Доступ до публічної інформації забезпечуватиме спеціальний департамент Офісу президента

Доступ до публічної інформації забезпечуватиме спеціальний департамент Офісу президента

  • 20 Серпня, 2019
  • 858 Переглядів
  • Comments Off

Президент України Володимир Зеленський визначив Департамент доступу до публічної інформації Офісу президента спеціальним структурним підрозділом, що організовує доступ до публічної інформації.

Відповідний указ №606/2019 від 02 серпня 2019 року опубліковано на сайті глави держави.

Згідно з указом, департамент також відповідає за розгляд, обробку, облік, систематизацію, аналіз та надання відповідей на запити на інформацію, що надходять до президента України, Офісу президента України, а також надає консультації під час оформлення таких запитів.

Цим же указом президент постановив визнати такими, що втратили чинність, укази президента від 5 травня 2011р № 548 “Про першочергові заходи із забезпечення доступу до публічної інформації в допоміжних органах, створених президентом України” від 17 листопада 2014 р № 883 “Про внесення змін до Указу Президента України від 5 травня 2011 року № 548”.

Нагадаємоо, 25 червня УП надіслала в Офіс Зеленського прохання надати перелік відвідувачів за перший місяць після інавгурації, посилаючись на те, що раніше у відомстві обіцяли відповідати на такі запити.

Однак протягом місяця відповідь від ОПУ не надійшла. У відомстві спочатку не могли знайти тих, хто відповідає за електронну пошту прес-служби, а пізніше попросили заново відправити запит.

Також стало відомо, що Офіс президента Володимира Зеленського проігнорував прохання надати перелік гостей за перший місяць президентства Володимира Зеленського і заявив, що не має інформації про візити олігархів.

Читайте також: Скандал із Сарою. “Незалежна” нова влада виявилася сильно залежною від ЗМІ та Інтернету

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE