Politerno > Україна і світ > Кличко розповів про бюджет Києва, ремонт мостів і участь у виборах в столиці

Кличко розповів про бюджет Києва, ремонт мостів і участь у виборах в столиці

  • 4 Вересня, 2019
  • 922 Переглядів
  • Comments Off

Бюджет Києва в 2022 році може скласти більше 71 мільярда гривень, з урахуванням тенденцій розвитку столиці.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на розширеному засіданні колегії КМДА, повідомляє прес-служба мерії.

Наголошується, що саме такий показник закладений у середньостроковому “Прогнозі бюджету міста Києва”, який презентували під час засідання. Наголошується, що це перший подібний прогноз кошторису, який розробила столична влада.

“Цей фінансовий прогноз стосується 2020-2022 років. І стане “дорожньою картою” для стратегії розвитку столиці. Адже саме впровадження середньострокового бюджетного планування має посилити бюджетну дисципліну. А також – запровадити ефективний механізм управління бюджетними коштами”, – сказав мер.

Він додав, що це – можливість планування ресурсів на перспективу. А також визначення пріоритетів у використанні бюджетних коштів та їх ефективний розподіл.

“Середньострокове бюджетне планування надає більше можливостей для реалізації довгострокових інфраструктурних проектів”, – зазначив мер.

Кличко підкреслив, що, враховуючи тенденції розвитку міста у 2020-2022 роках, прогнозується зростання валового регіонального продукту в межах 4,5-5,7%.

“Це дасть можливість істотно збільшити кошторис міста. Вже в наступному році ми можемо отримати бюджет майже 64 млрд гривень. У 2021 – понад 68 млрд., А в планах на 2022 – 71 з половиною мільярд гривень, – зазначив Кличко.

Також мер нагадав: “У 2015 році бюджет столиці склав 31 млрд гривень. Сьогодні, завдяки ефективним змінам в управлінні містом, ми отримали на цей рік бюджет більше 58 млрд грн”.

Кличко зазначив, що збільшити надходження до бюджету планують в тому числі і за рахунок проведення прозорих конкурсів на приватизацію об’єктів комунального майна та конкурсів на оренду торгових майданчиків.

Згодом, під час брифінгу, Віталій Кличко заявив, що на ремонтні роботи мостів у Києві не буде достатньо і 60 млрд доларів.

Мер столиці повідомив, що 75 мостів у Києві знаходяться в передаварійному стані, три з них – в аварійному.

“Можете собі уявити, лише будівництво Шулявського шляхопроводу буде коштувати близько 1 млрд гривень. Помножте на кількість мостів, на це не вистачить бюджету. Нам не вистачить бюджету навіть в 60 млрд доларів”, – сказав він.

Нагадаємо, бюджет Києва становить близько 60 млрд грн.

Віталій Кличко вважає, що наступні вибори в столиці можуть стати безглуздими, якщо посади мера і голови КМДА розділять.

“Якщо будуть дострокові вибори міського голови, ми будемо обирати людину, яка нічого не вирішує? Для чого нам потрібно вибирати міського голову, якщо він не має жодних повноважень? Питання: а навіщо нам тоді вибори?” – сказав мер.

Незважаючи на таку позицію, Кличко має намір брати участь у виборах.

“У мене є можливість жити в будь-якій країні: Німеччині, Сполучених Штатах. Я знаю, що таке європейські цінності і європейські стандарти життя. Більшу частину життя я провів там, я знаю про це не з екранів телевізора, не з газет. І такі самі стандарти я роблю у своєму рідному місті, тому що пов’язую з містом Києвом своє майбутнє і майбутнє своїх дітей. Я буду балотуватися на наступних виборах, тому що багато проєктів, багато змін я повинен реалізувати”, – сказав Кличко.

Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко називає незаконним рішення Кабінету міністрів щодо його звільнення з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, що Кличка звільняють тому, що містом нібито керує забудовник Вадим Столар. Кличко заперечує вплив Столара на прийняття рішень у Києві.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE