Politerno > Україна і світ > Сенцов на YES передав Зеленському символічну банку (Відео виступу)

Сенцов на YES передав Зеленському символічну банку (Відео виступу)

  • 13 Вересня, 2019
  • 1112 Переглядів
  • Comments Off

Звільнений з російського ув’язнення український режисер Олег Сенцов під час 16-ої щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) попросив президента України Володимира Зеленського швидше домовиться про звільнення інших українських в’язнів Кремля.

Також Сенцов передав президентові України Володимиру Зеленському символічну банку, яка, за словами колишнього в’язня, «дуже дратувала російських тюремників» у всіх місцях несвободи.

“В деяких арміях світу є правило: коли воїн гине – його командир забирає жетон. Це сумна традиція. Я б хотів запровадити іншу. Мені б дуже хотілося, щоб ця банка (банка з наклеїним українським прапором, яку Олег Сенцов зберігав протягом всього ув’язнення та до якої після звільнення поклав тюремний нагрудний знак) якнайшвидше наповнилася бирками тих, хто досі в полоні в Росії, в Донбасі та в Криму. Пане Президенте, зробіть так, щоб ця банка якомога швидше стала повною”, – сказав Олег Сенцов.

Нагадаємо, Україна передала російській стороні списки громадян, які утримуються як на території РФ, так і на території анексованого Криму.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE