Politerno > Україна і світ > В Зеленського пропонують провести вибори по всій території України, включаючи ОРДЛО

В Зеленського пропонують провести вибори по всій території України, включаючи ОРДЛО

  • 13 Вересня, 2019
  • 1161 Переглядів
  • Comments Off

Влада України хотіла б провести місцеві вибори по всій країні, включаючи тимчасово окуповані території Донбасу.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” в кулуарах зустрічі “Ялтинської європейської стратегії” (YES) у Києві.

“Ми погодилися на Мінські домовленості 5 років тому, в тому числі і на проведення виборів. На нашу думку, ідеально було провести вибори, поки це неможливо, одночасно у всій нашій державі. У них (на окупованих територіях Донбасу – ред.) уже було двоє виборів – фейкових, їхні результати ми не визнаємо. Зараз ми пропонуємо провести одночасно вибори по всій території, включаючи окуповану. Подивимося, чи спрацює це, по часу виключно”, – зазначив міністр.

Пристайко додав, що “формулу Штаймаера” ще у 2016 році узгодив п’ятий президент України Петро Порошенко.

“Формулу Штаймаера”, яку наш президент погодив, ми, як люди, які виконують навіть те, що пообіцяли наші попередні президенти, повинні виконувати. Ми зараз обговорюємо, в якій формі”, – сказав він.

Голова МЗС запевнив, що “в ній немає нічого цікавого чи такого, щоб звинувачували у “зраді” чи “перемозі”.

Президент Володимир Зеленський анонсував обговорення “формули Штайнмайера” на зустрічі лідерів держав “нормандської четвірки”.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на 16-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві заявив, що Миротворчий контингент на Донбасі може бути розгорнутий лише на українсько-російському держкордоні але зараз на переговорах тема миротворців не порушується.

Також Зеленський заявив, що його команда готує кілька сценаріїв повернення анексованого Росією Криму і чекає зустрічі з Путіним до кінця вересня.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE