Politerno > Україна і світ > Суркіс підставив Баканова, подарувавши йому фоторамку за 15 тисяч – “Схеми”

Суркіс підставив Баканова, подарувавши йому фоторамку за 15 тисяч – “Схеми”

  • 13 Вересня, 2019
  • 1221 Переглядів
  • Comments Off

Голова СБУ Іван Баканов порушив статті закону України «Про запобігання корупції», прийнявши на дні народження народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Григорія Суркіса у подарунок коштовну фоторамку.

Про це повідомили розслідувачі проекту “Схеми“.

У жовтому пакеті, з якими усі гості Суркіса покидали його день народження, виявилася подарункова рамка бренду Fendi вартістю у 15 тисяч гривень і книга “Епоха Суркіса”. У фоторамці гості мали розміщувати спільне з ювіляром фото.

Журналісти повідомляють, що на подарунках був присутній штрихкод брендового магазину в Італії, у якому журналістам повідомили подробиці щодо подарунку – фоторамка такого типу робиться з натуральної шкіри і продається за 540 євро або 15 тисячам гривень.

Таким чином голова СБУ Іван Баканов, який також узяв такий подарунок, порушив закон – відповідно до окремих статей Закону України “Про запобігання корупції” голова СБУ не може приймати подарунки вартістю більше, ніж прожитковий мінімум для працездатних осіб (1921 гривня). За порушення цих правил згідно із законодавством, голові СБУ загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень, а дорогу фоторамку мають конфіскувати.

Журналісти направили Баканову запит щодо того, чи буде організована внутрішня перевірка за фактом отримання главою СБУ подарунка, який перевищує граничну вартість, визначену у статті 23 закону “Про запобігання корупції”, однак голова Служби безпеки України на запитання не відповів.

Нагадаємо, на святкуванні дня народження Григорія Суркіса були присутні нинішній і колишній глава СБУ Іван Баканов та Василь Грицак, перший помічник президента Сергій Шефір, три колишні президенти, олігархи та народні депутати.

Сам Баканов заявив журналістці НВ Христині Бердинських, що на святі у Суркіса «вивчав оперативну обстановку».

Серед гостей на ювілеї у Суркіса, крім Баканова і Шефіра, були ще Аваков, Луценко та Гройсман.

Усі гості, що завітали на ювілей Суркіса, йшли зі свята з подарунковими пакетами Fendi.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE