Politerno > Україна і світ > У Харкові радикали напали на учасників Маршу рівності й побилися з поліцією, є постраждалі (Відео – Фото)

У Харкові радикали напали на учасників Маршу рівності й побилися з поліцією, є постраждалі (Відео – Фото)

  • 15 Вересня, 2019
  • 1174 Переглядів
  • Comments Off

У Харкові пройшов “Марш рівності”, паралельно з яким, на площі Свободи, зібралися учасники ходи “за сімейні цінності”.

Про це повідомили MediaPort та It Sеctor Харків у Твіттер.

До участі у “Марші рівності” зголосилися понад 1100 осіб. Поліція оглядала учасників “ХарківПрайду”, які проходили на площу Свободи, з металошукачем. 

Учасники “ХарківПрайду” скандували “Бунтуй, кохай, права не віддавай”, “Всі різні, всі рівні”. 

На початку акції  в учасників Прайду почали кидати яйця.  Поліція, яка присутня на площі, утворила кордони. 

Згодом колона “Маршу рівності” рушила в бік Держпрому, учасники розтягнули “веселковий” прапор, пройшов до скверу на площі Свободи. Марш дійде до кінця площі і розвернеться назад, там учасникам забезпечать вхід в метро. 

З усіх боків площа огороджена поліцейськими машинами.

Свої акції на підтримку “традиційних цінностей” у центрі Харкова також планувала низка організацій, що виступають проти ХарківПрайду.

На площі Свободи біля пам’ятнику м’ячу противники “Харківпрайду” зібралися учасники акції “за сімейні цінності” і розгорнули плакати: за їхніми словамиЮ, зібралися вони за об’явою у соцмережі, серед них є віруючі, колишні нарко- та алкозалежні і вони не вважають “ХарківПрайд” нормальним.  

Марш “за традиційні цінності” також стартував, на обличчях у багатьох учасників – маски. 

Близько 15:30 у поліціії області повідомили, що участь у “ХарківПрайді” взяли близько 2 тис. осіб, звернень до поліції про побиття тощо не було. 

Як повідомив Depo.Харків, після завершення Маршу рівності в Харкові члени ультраправої організації “Фрайкор” почали ловити та бити його учасників.

Двох постраждалих, побитих радикалами, забрала швидка.

На перетині вулиці Римарської та провулку Некрасова поліцейські почали затримувати праворадикалів.

Поліцейські оточили місце події, затриманих посадили в машини та повезли до Шевченківського відділку, загалом затримали 15 людей.

Сутичка з поліцейськими виникла після того, як праворадикали спробували заблокувати автомобілі поліції. Один з них розпилив правоохоронцю газ в обличчя.

На місце також прийшли учасники організації “Фрайкор”, вони планують йти до відділку “визволяти своїх”.

Водночас Depo.Харків повідомляє, що кілька сутичок сталися на вулиці Гіршмана і Мироносицькій.

“Молоді люди у балаклавах використовували петарди, а також кидали каміння в бік поліцейських. Сталося кілька фізичних зіткнень”, – пише видання.

У мережі також опубліковано відео нападу молодиків на учасника Маршу рівності в центрі Харкова.

На кадрах видно, що до 20 молодиків йшли за хлопцем, ймовірно учасником Маршу рівності, після чого кілька найактивніших противників заходу почали наносити потерпілому удари. Коли хлопець спробував втекти, молодики наздогнали його та продовжили бити, зокрема, ногами.

Пізніше в поліції Харкова повідомили, що за фактами порушень публічного порядку в центрі Харкова після Маршу рівності поліція відкрила два кримінальних провадження і оформила адмінпротокол, внаслідок сутичок постраждали двоє поліцейських.

Поліція Харкова повідомила, що за фактами порушень публічного порядку в центрі Харкова після Маршу рівності поліція відкрила два кримінальних провадження і оформила адмінпротокол, внаслідок сутичок постраждали двоє поліцейських.

17 чоловік доставлено до Шевченківського відділу поліції. За попередніми даними, вони взяли участь у сутичках на вулиці Римарській у Харкові. Під час конфлікту вони чинили опір поліцейським, крім того, у бік правоохоронців розпилили сльозогінний газ. Постраждали двоє працівників поліції. Одного з них з опіками очей доставили до лікарні.

За фактом подій слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Крім того, за фактом хуліганських дій відносно юнака у парку Шевченка слідчі Шевченківського відділу поліції внесли відомості в ЄРДР за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) ККУ. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Поліція також повідомила, що 17-річний харків’янин після закінчення Маршу рівності став кидати камінням в людей, які йшли вздовж вул. Сумської після заходу. Поліцейські доставили його до Київського відділу поліції для написання пояснень. Відносно юнака складено адміністративний протокол за ч. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні порушення.

По всіх кримінальних провадженнях тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 23 червня в Києві пройшов Марш рівності. На початку противники акції також намагалися кидатися на учасників але поліція їх відтіснила. Тоді під час Маршу рівності ні постраждалих, ні затриманих немає.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE