Politerno > Україна і світ > У Конституційного суду новий голова – ЗМІ

У Конституційного суду новий голова – ЗМІ

  • 17 Вересня, 2019
  • 873 Переглядів
  • Comments Off

У вівторок, 17 вересня, судді Конституційного суду України на спеціальному пленарному засіданні обрали головою суду Александар Тупицького.

Про це повідомляють джерела DT.UA.

Суддею КСУ його призначив президент Віктор Янукович у травні 2013 року. У березні 2018 року судді обрали Тупицького заступником голови суду.

Термін повноважень Наталі Шаптали, яка стала головою КСУ у травні, а також суддів суддів Михайла Гультая і Михайла Запорожця спливає 22 вересня. Вони були призначені суддями КСУ у вересні 2010 року за квотою З’їзду суддів України строком на дев’ять років. Усі троє голосували за фактичне розширення президентських повноважень Януковича, підтримавши скасування змін, внесених до Конституції в 2004 році.

Наступний з’їзд суддів, що обере трьох нових суддів КСУ, має відбутися у вересні цього року.

Нагадаємо, 14 травня Конституційний Суд звільнив Станіслава Шевчука з посади голови суду нібито через істотні дисциплінарні порушення. Того ж дня суд обрав нового очільника – Наталю Шапталу.

Спочатку Станіслав Шевчук заявляв, що буде через суд оскаржувати рішення про звільнення його з посади судді. Він назвав Наталію Шапталу, яка замінила його на посаді, “компромісною фігурою”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE