Politerno > Україна і світ > Бунт “слуг народу”: Богдан кричав, а Зеленський розбирався

Бунт “слуг народу”: Богдан кричав, а Зеленський розбирався

  • 20 Вересня, 2019
  • 1681 Переглядів
  • Comments Off

Після провалу голосування за закон щодо стеження за депутатми та спрощення у них обшуків, керівник Офісу президента Андрій Богдан був дуже розлючений.

Про це повідомив високопоставлений співрозмовник “Української правди” в оточенні президента з приводу законопроекту №1009.

“Андрій кричав: “Нафіг їх всіх розпустити! Що це за розводняк!?” А от Володі треба віддати належне, він втихомирив Андрія і спокійно почав розбиратися. Вова запитував у Разумкова, чому депутати не голосували, в чому проблеми і так далі!”, – розповів співрозмовник УП.

Конфлікт закінчився у п’ятницю зранку, коли голова Верховної Ради Дмитро Разумков попросив депутатів більше його не підставляти й заздалегідь попереджати, які закони їх турбують, аби не ганьбитися.

Як повідомлялось, 19 вересня розгляд законопроєкту №1009 про скасування “правок Лозового” у другому читанні завершилося скандалом. Коли на табло з’явилися провальні 196 голосів за мінімально необхідних 226, спікер Дмитро Разумков зупинив голосування. Після суперечок у залі законопроєкт було відправлено на повторне друге читання.

Як заявив голова правління “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін, народні депутати, серед яких 44 з фракції “Слуга народу”, по суті заблокували скасування депутатської недоторканності, а також прослушку для НАБУ та знищення “правок Лозового”.

20 червня депутатів фракції “Слуга народу” вишпетили за провалений учора законопроєкт про зміни до Кримінального кодексу в частині дозволу обшуків нардепів.

У той же час відомий ресторатор і нардеп від “Слуги народу” Микола Тищенко порадив журналістці “попити води” і заявив, що вона не має права його перевіряти.

Читайте також: Перший бунт на кораблі “слуг”

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE