Politerno > Тернопільщина > Тернопільський поліцейський змушений їздити за кордон на заробітки, щоб прогодувати сім‘ю

Тернопільський поліцейський змушений їздити за кордон на заробітки, щоб прогодувати сім‘ю

  • 7 Жовтня, 2019
  • 2576 Переглядів
  • 0

Ще на початку вересня поточного року тернопільським активістам та ЗМІ став відомим факт перебування працівника відділу моніторингу Управління патрульної поліції в Тернопільській області Тараса Ямборка на заробітках у Польщі під час лікарняного та відпустки. При цьому, лікарняний листок був оформлений 01 серпня без присутності правоохоронця, адже він у той час з 24 липня вже був межами України; з того ж 01 серпня йому надано було офіційну відпустку.

Безперечно, у даному випадку наявні ознаки корупційного діяння, у першу чергу, з боку працівників Державної установи «Територіальне медичне об`єднання МВС України в Тернопільській області», а також його безпосередніх командирів.

Подивимося на ситуацію під іншим кутом. Яким чином громадський активіст, Голова ГО Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Андрій Об’єщик отримав дані про перетин Т.Ямборком державного кордону? Адже доступ до зазначеного масиву системи ДПСУ «Гарт» мають лише окремі правоохоронці з наданими відповідними рівнями допусків та паролів. Інформація щодо, нібито, впізнання поліцейського у Польщі його знайомими більше підходить для програми «Надобраніч, діти». Висновки робіть самі.

Напевно буде цікаво взяти в ДПСУ роздруківки виїздів співробітників ГУ НП в області за кордон на відпочинок та співставити їх з офіційними відпустками,  лікарняними, сесіями… Заробітчанин Т.Ямборко буде, мабуть, не одинаком. Просто, чомусь, на ньому зійшлося. Можливо, у такий спосіб боряться за керівні посади у часи перемін?

Пересічні тернополяни у цій ситуації, у переважній своїй більшості, стали на бік Тараса Ямборка. Після нещодавнього виходу програми «Сегодня» та її дубляжу місцевими ЗМІ, у коментарях місцеві жителі називають єдиною причиною виїзду правоохоронця за кордон на заробітки гостра нестача фінансів для існування молодої сім’ї.  

 

Адже ні для кого не секрет, що зарплата співробітника патрульної поліції становить 10000 гривень. Для порівняння, вантажник та різноробочий отримують у Тернополі близько 8000 гривень. Це при офіційно заявленій Державною службою статистики середній зарплаті в Україні у розмірі 10537 гривень.

Читайте також: У Тернополі в неділю було чергове липове замінування

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE