Politerno > Україна і світ > Перспектива чи загроза

Перспектива чи загроза

  • 7 Жовтня, 2019
  • 1011 Переглядів
  • 0

Поєднання досвіду масових акцій протестів з величезною кількістю зброї у населення і з боягузтвом, і слабкістю українських силовиків робить ймовірний “Майдан” вкрай небезпечним для всіх, як для влади, так і протестуючих.

Це нова політична реальність України. Небезпека нового “Майдану” не в рімейку, а в непередбачуваності і його неминучому перетворенні у щось більш несподіване або радикальне (дострокові вибори, переворот, “криваву неділю” і т. д.). Ця небезпека підстерігає, як стару владу (Порошенка і компанію), так і нову владу (Зеленського і компанію). А “виграють” треті, ймовірно, не зовсім цивільні, маловідомі політичні сили та лідери. Але не надовго…

У будь-якому випадку, поки всі спроби нового Майдану пов’язуються з особистістю колишнього президента-олігарха Порошенка у нього не буде шансів на успіх.

Теж саме, поки «боротьбу за мир», як спосіб капітуляції перед сепаратистами і Москвою офіційно очолює Медведчук – Кремлю не вдасться домогтися своїх цілей: здачі інтересів України на Донбасі.

Порошенко і Медведчук – це два улюблених персонажа Кремля, які окучувати, відповідно, правих і лівих в Україні. Але вони поки не здатні підняти народ на боротьбу з новою владою, не дивлячись на зроблені нею політичні помилки. Потрібен хтось третій, новенький, за спиною якого вони, в черговий раз, реалізують свою політичну майстерність і кремлівський потенціал.

Виктор Небоженко

Читайте також: Небезпека громадянської війни. Про що говорили учасники мітингу “Ні капітуляції” на Майдані

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE