Politerno > Україна і світ > Екс-нардепа 5 скликань Святаша підозрюють у заволодінні 1,1 млрд гривень

Екс-нардепа 5 скликань Святаша підозрюють у заволодінні 1,1 млрд гривень

  • 8 Жовтня, 2019
  • 1138 Переглядів
  • 0

Прокуратура Києва оголосила підозру у заволодінні 1,1 млрд гривень коштів “Уксиббанку” екс-нардепу Дмитру Святашу.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва у Facebook.

“Прокуратурою міста Києва в межах провадження щодо заволодіння коштами банківської установи АТ “Укрсиббанк” повідомлено про підозру колишньому народному депутату України”, – йдеться у повідомленні.

За даними УП, мова йде про екс-нардепа Партії регіонів та “Партії “Відродження” Дмитра Святаша.  

Слідство встановило, що екс-нардеп IV, V, VI, VII, VIII скликань упродовж 2008–2018 років, діючи як організатор злочину за попередньою змовою з посадовцями групи компаній “АІС” шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами, отриманими від АТ “УкрСиббанк” в якості кредитів.

Цим Святаш завдав банку збитків на суму понад 1,1 мільярда гривень.

Екс-нардепу інкримінують вчинення злочинів за ч.4 ст.190 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та за ч.3 ст.27, ч. 3 ст. 358 (підроблення офіційного документа з метою використання їх як підроблювачем, так і іншими особами, за попередньою змовою групою осіб).

У межах даного кримінального провадження раніше повідомили про підозру гендиректору корпорації “АИС”, а також топ-менеджерам ПП “Імпульс-В” (директору та засновнику) за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (пособництво у заволодінні чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою в особливо великих розмірах).

Як відомо, 26 лютого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. Дмитро Святаш був серед тих депутатів, які підписали подання, на підставі якого Конституційний суд визнав неконституційною і скасував статтю 368-2 КК.

У квітні НАЗК, за результатами перевірок за 2017-2019 роки, виявило в деклараціях народних депутатів недостовірні відомості на 8,5 млрд гривень. За даними Нацагентства, 10 висновків про ознаки кримінальних правопорушень нардепів Сергія Дунаєва, Дениса Дзензерського, Вадима Рабіновича, Дмитра Святаша, Вадима Новинського та Сергія Мельничука НАБУ долучило до матеріалів відповідних кримінальних проваджень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE