Politerno > Україна і світ > Пристайко каже, що США не ставили умову співпраці з Джуліані для військової допомоги

Пристайко каже, що США не ставили умову співпраці з Джуліані для військової допомоги

  • 12 Жовтня, 2019
  • 988 Переглядів
  • 0

США не ставили перед Україною умови розслідування щодо компанії Burisma для отримання військової допомоги.

Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив Радіо Свобода.

“Дилема, що або ми отримаємо допомогу у $ 250 млн, або ми будемо співпрацювати з Джуліані – абсолютна брехня. Я був присутній на всіх зустрічах і розмовах”, – заявив Пристайко.

Нагадаємо, Федеральна прокуратура Манхеттені розслідує, чи порушував особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані закони про лобіювання під час своєї діяльності в Україні.

Також стало відомо, що заарештовані в США помічники адвоката президента США Руді Джуліані Лев Парнас і Ігор Фруман працювали на українського олігарха Дмитра Фірташа.

Їх заарештували за кримінальними обвинуваченнями в порушенні правил фінансування виборчих кампаній. Крім того, повідомлялося, що бізнесмени намагалися впливати на рішення щодо заміни посла США в Україні Марі Йованович та шукати компромат на конкурента Трампа на майбутніх виборах Джо Байдена.

За даними видання The New York Times, США також розслідують, чи порушував Джуліані закони про лобіювання у своїх справах в Україні. Слідчі вивчають його дії, спрямовані проти Марі Йованович. Розслідування пов’язане зі справою Фрумана і Парнаса.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE