Politerno > Україна і світ > Скандал у Раді: Трепак відхрестився від “слуги народу” Медяника та його цукру

Скандал у Раді: Трепак відхрестився від “слуги народу” Медяника та його цукру

  • 16 Жовтня, 2019
  • 1708 Переглядів
  • 0

В’ячеслав Медяник

Заступник генерального прокурора Віктор Трепак заявив, що не знайомий з Медяником, але тепер готовий зустрітися з ним і поговорити.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи листування депутата від “Слуги народу” В’ячеслава Медяника, котру помітили журналісти “Страни”. У ній Медяник обіцяв якомусь “Саші Яровому” допомогти з вирішенням питань з приводу “океану” і “цукру” і поговорити з цього приводу з заступником генпрокурора Віктором Трепаком.

Подробиці: В’ячеславу Медянику – члену комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності – під час листування у час засідання задзвонив телефон. На тому дроті був абонент “Саша Яровий”. Медяник скинув виклик і відповів у месенджері Telegram: “Напиши. Я в Раді. Ми голосуємо”. 

“Страна” дублює діалог (орфографія збережена).
 
Яровий: 1.) раніше ми працювали у зв’язці з ГП (генеральна прокуратура, – ред.). Нам давали прокурора виконавця – і самі йому писали все, що потрібно зробити, попередньо погодивши з Юрою (ймовірно, йдеться про колишнього генерального прокурора Луценка, – ред.) (можна зараз так організувати роботу?) 2.) океан/цукор вже дзвонять запитують – що зробили за тиждень? Можна нас зістикувати з тим прокурором, на кого це розпишуть. Клієнту нічого не показати – підуть до інших. 3.) організовується система лобістів (можна нас акредитувати в цьому русі?) І якщо у тебе щось не виходить – не соромся, кажи як є. Ми налаштовані підключатися і допомагати або посилювати позиції.

Медяник: зелене світло є тільки у нашої юридичної фірми. І всі справи тільки через наших адвокатів. По цукру сьогодні теж буду говорити. Дай мені прізвища тих, у кого справа Океану в ГП.
 
Яровий: Ок.
 
Медяник: По цукру з Трепаком (заступник генерального прокурора Руслана Рябошапки, – ред.) поговорю.
 
Яровий: Ок.
 
Медяник: Цукор справа в НАБУ.

На цьому моменті пана Медяника відволікли і листування закінчилася.

За інформацією “Страны”, Олександр Яровий – це бізнесмен з Дніпра, який у діловому контакті з народним депутатом. Очевидно, що той просить його “порішати” деякі питання і допомогти з правоохоронними органами.

Медяник біля президента

Реакція Трепака: у відповідь Трепак заперечив знайомство з Медяником і заявляє, що з такими питаннями точно не до нього. “По інтернету гуляє листування народного депутата В.Медяника, в якій він обіцяє комусь поговорити нібито зі мною “по цукру”. Найцікавіше і смішне в цій історії те, що, як каже народне прислів’я, “без мене мене женили”. Справа в тому, що я не знайомий з паном Медяником, ніколи з ним не бачився і не спілкувався. Тепер готовий познайомитися і поговорити. Але зовсім не “по цукру”. З такими питаннями – точно не до мене” – написав чиновник.

Нагадаємо, 8 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив своїм заступником екс-заступника голови СБУ Віктора Трепака.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE