Politerno > Україна і світ > Дубінський і Арахамія пройшли поліграф в прямому ефірі (Відео)

Дубінський і Арахамія пройшли поліграф в прямому ефірі (Відео)

  • 23 Жовтня, 2019
  • 1270 Переглядів
  • 0

Голова фракції “Слуги народу” Давид Арахамія і нардеп від цієї партії Олександр Дубінський ввечері в середу, 23 жовтня, почали проходити дослідження на детекторі брехні.

Необхідність проходження поліграфа у фракції пояснюють підозрами щодо того, що представники президентської політсили – члени податкового комітету Верховної Ради – могли взяти хабар за голосування на користь депутата Антона Яценка з групи “За майбутнє”.

Тестування Дубінського почалося близько 20:00. У коментарі журналістам депутат заявив, що результати дослідження будуть готові пізніше ввечері, передає Liga.net.

У свою чергу, “Новое время” повідомляє, що їх опублікують у найближчий понеділок, 28 жовтня, після аналізу спеціаліста-поліграфолога.

Раніше голова фракції Давид Арахамія повідомляв, що поліграф пройдуть всі 11 членів податкового комітету зі “Слуги народу”.

Тим часом, депутат Олександр Качура заявив, що вже пройшов поліграф. Тестування транслювалося на його сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 18 жовтня нардепи на засіданні Комітету податкової політики проголосували “проти” винесення на розгляд Ради доопрацьованого законопроєкту, що ліквідує “схему” з посередниками.

Це стало причиною конфлікту у президентській фракції “Слуга народу” через результати голосування комітету: 

Підозрюють, що частина депутатів могла отримати певну “винагороду” за блокування процесу знищення майданчиків. Офіс президента та керівництво партії “Слуга народу” почали вимагати, щоб депутати від партії, які є членами фінансового комітету та автори кількох законопроектів пройшли детектор брехні.

Разом із депутатом з фракції “Слуга народу” Олександром Дубінським дослідження на детекторі брехні 23 жовтня в 20:00 пройде голова цієї фракції Давид Арахамія.

23 жовтня САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.

Також стало відомо, що два народні депутати з одинадцяти виявили готовність свідчити у справі щодо можливого вчинення ними корупційного злочину у справі щодо 30 тис. доларів хабара.

24 жовтня свідок у справі щодо хабара нардепам по 30 тисяч доларів на телебаченні розповість про пропозицію неправомірної вигоди.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE