Politerno > Україна і світ > Чиновники Київської ОДА збагатилися на 232 мільйони, здаючи в оренду держнерухомість – СБУ

Чиновники Київської ОДА збагатилися на 232 мільйони, здаючи в оренду держнерухомість – СБУ

  • 24 Жовтня, 2019
  • 1016 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Києва викрила на угоді з нерухомістю в столиці колишніх посадових осіб з Київської обласної держадміністрації.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що чотири начальники різних часів одного із департаментів ОДА спільно з посадовцями комунального підприємства організували корупційний механізм збагачення на державному майні.

За 1 гривню на рік, починаючи з 2000 року, чиновники передали комунальному підприємству в оренду будинок у центрі Києва площею майже 2 тисячі квадратних метрів. Потім нерухомість здавали в суборенду комерсантам за ринковою вартістю. Різницю спрямовували не до держбюджету України, а до кишень фігурантів справи.

Ініційовані СБУ, у межах кримінального провадження, ревізії, перевірки та експертизи документації засвідчили зловживання чиновників та підтвердили збитки держави у розмірі понад 232 мільйони гривень.

Під час слідчих дій правоохоронці, зокрема, вилучили документацію, яка підтверджує незаконну передачу будинку в суборенду фірмі дружини одного із фігурантів справи. 

За матеріалами Служби безпеки України, чинне керівництво Київської облдержадміністрації розпочало процедуру анулювання орендного договору.

Наразі чотирьом екскерівникам департаменту ОДА оголошено про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Операція проводилась спільно з прокуратурою міста Києва. Триває досудове слідство.

Читайте також: ГПУ може вручити підозру Богдану

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE