Politerno > Україна і світ > Зеленський у Золотому спілкувався з Харченко та Олімпієвою, які допомагали найманцям РФ в організації псевдореферендуму

Зеленський у Золотому спілкувався з Харченко та Олімпієвою, які допомагали найманцям РФ в організації псевдореферендуму

  • 2 Листопада, 2019
  • 1101 Переглядів
  • 0

Рух за розведення сил у Золотому-4 організували дві пособниці найманців РФ Олена Харченко та Галина Олімпієва. Вони провокують цькування тих місцевих, хто виступає проти розведення.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав журналіст Костянтин Реуцький.

“Хто виступає лідерами “руху за розведення” в Золотому-4? Хто організовує акції на підтримку відведення української армії та озвучує “думку більшості місцевих жителів” для  чиновників, що приїжджають у Золоте, і запрошених ними журналістів? Знайомтеся, ось ці люди: Олена Харченко та Галина Олімпієва. Що характерно, односельці кажуть про причетність обох до організації та проведення “референдуму про незалежність ЛНР” в травні 2014 року. Олена Харченко в цьому спектаклі грала роль “члена комісії”. Не соромиться, але і згадувати про це зайвий раз не любить”, – розповів він.

“У перше наше знайомство зі словами “так, і що?” вона просто закрилася від нас в підсобці місцевого клубу. У друге – нецензурно лаялася і намагалася вибити камеру з рук оператора”, – розповів журналіст.”Олімпієва в комісії під час “референдуму” не працювала, але віддалено допомагала організовувати процес. І Олена, і Галина – місцеві неформальні лідерки. Обидві пов’язані з владою, бо є свого роду провідниками рішень влади на рівень селища. Причому, всієї влади в усі часи. Люди з таким досвідом і гнучкістю потрібні будь-якій владі. Після регіоналів і “сепаратистів” стали в пригоді і при п’ятому президентові – працювали у виборчій комісії на президентських виборах. Згодилися і зараз – тепер на прохання соратниці засудженого за сепаратизм ексмера, заступниці голови місцевої бютівця Інни Демиденко вони організовують масовку і спікерів під приїзди депутатів і чиновників. Щоб показати єдність жителів Золотого-4, які, нібито, всі як один хочуть виведення українських військ із селища. Вони ж провокують і цькування тих місцевих, хто виступає проти розведення”, – розповів Реуцький.

“Глава дільничної комісії Галина Олімпієва після першого туру президентських виборів (в якому з великим відривом переміг Бойко, листівки якого пачками роздавалися прямо на виборчій дільниці) клянеться, що Зеленський в другому не отримає в їхньому селищі жодного голосу -“повбиваємо будь-кого”, якщо дізнається, що за нього проголосував. У тому ж відео вона каже, що не бачить нічого поганого в тому, що її односельці “голосували” на “референдумі” – “А що тут такого? … Право голосу – хто хоче, той іде”, – додав він.


Зеленський у Золотому спілкувався з Харченко та Олімпієвою, які допомагали найманцям РФ в організації псевдореферендуму - журналіст Реуцький 01
Зеленський у Золотому спілкувався з Харченко та Олімпієвою, які допомагали найманцям РФ в організації псевдореферендуму - журналіст Реуцький 02

Як повідомив 1 листопада у Facebook пресцентр штабу операції Об’єднарих сил у Золотому Луганської області завершилося розведення сил та засобів. Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували вжиті в рамках розведення заходи.

Читайте також: Волонтери та військові відповіли Сивохо на “войовничу меншість”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE