Politerno > Україна і світ > Гра в кішки-мишки

Гра в кішки-мишки

  • 14 Листопада, 2019
  • 986 Переглядів
  • 0

Зараз виникає багато надій на особисту зустріч цинічного, досвідченого президента Росії Путіна і молодого, життєрадісного, недосвідченого президента України Зеленського, якого щільно оточує “трійка” – Богдан, Єрмак, Пристайко, і жодного справжнього українського дипломата.

Звичайно, правильно було б, якби спочатку з Путіним або його емісарами зустрівся б легендарний «куратор України» ізраїльський олігарх Коломойський, але він соромиться або боїться, залишивши це ризиковане задоволення зустрічі з жорстоким і підступним Путіним самому Зеленському.

Читайте також: Коломойський остаточно зайняв зрадницьку позицію

І той сміливо рветься в бій. Він жадає історичної зустрічі з Путіним, щоб підтвердити свою репутацію в Україні сильного і перспективного, а не випадкового політика.

Переговори Зеленського з Путіним в Астані (Казахстан) або Парижі (Франція) “віч-на-віч” для обох будуть дуже важкими і небезпечними, адже ми навіть не знаємо, що для них важливіше за все – договір про газ між Росією та Україною чи мирні переговори по Донбасу. І те, і інше, вкрай важливе для обох.

Путін вже не встигає в 2019 році добудувати скандальний газопровід «Північний потік-2» і програє гонку з американцям за європейський ринок. А ослаблення російсько-українського конфлікту на Донбасі Путіну потрібно не для миру, а для керованої підготовки передачі своєї влади (проблема транзиту), а також зниження тиску міжнародних санкцій на своє оточення. І український президент Зеленський дуже добре підходить для реалізації цих гострих, вкрай болючих цілей Кремля.

Не будемо ще забувати про долю сумбурного американського президента Трампа, майбутнє якого сильно залежить, як від поведінки Путіна, так і від драматичної ролі президента Зеленського в процесі імпічменту.

Тому, ці переговори Зеленського і Путіна можуть привести до непередбачуваних наслідків і результатів для обох президентів.

А нам, насправді, важливо тільки одне, хто кого «завербує»: Путін Зеленського чи Зеленський «обдурить» Путіна. Бо “дружба” між двома президентами в умовах війни між двома країнами неможлива.

Віктор Небоженко

Читайте також: Зе-команда діє всупереч Зеленському?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE