Politerno > Україна і світ > Зе-команда діє всупереч Зеленському?

Зе-команда діє всупереч Зеленському?

  • 13 Листопада, 2019
  • 1111 Переглядів
  • 0

Рідко так трапляється, що я відверто не розумію, що відбувається в політичній сфері. Зараз – саме такий момент.

Спочатку призначення Олексія Перевезенцева, «схемотехніка» Степана Кубіва (який був керівником і частково спонсором кампанії Петра Порошенка і ЄС по Львівській області), на відверто політичну посаду представника президента в Кабміні. Такою людиною, взагалі-то, може бути тільки людина, якій президент особисто довіряє…

А завтра в парламентському комітеті буде розглядатися чисто комерційний законопроект, де серед авторів одночасно значаться той же Степан Кубів і Руслан Стефанчук. Там передбачається ліквідація прибуткового сьогодні державного Укрпатенту з передачею його майна кишеньковій структурі Кубіва-Перевезенцева. Подивимося на результат розгляду.

Тепер ще нехитра комбінація, коли Наталію Бойко з парламентського списку ЄС призначають радницею прем’єр-міністра, що дозволяє зайти в Раду вкрай одіозному Володимиру В’ятровичу. Ні, мені зрозуміло, що такі питання зазвичай вирішуються за великі гроші. Кешем. Тим більше, що проблема доплат депутатам нестабільної мегафракції стоїть вкрай гостро, і гроші потрібні.

Але я не розумію, навіщо це президенту Зеленському? До чого настільки зворушливе взаєморозуміння політичних антагоністів? В’ятрович, за допомогою Слуги народу заведений в Раду, він що, буде публічно підтримувати мирні ініціативи Зеленського? А Перевезенцев буде відстежувати і зупиняти корупційні схеми в Кабміні? Вже швидше навпаки – продовжить реалізувати ті, що починав в уряді Гройсмана.

Чи оточення Володимира Зеленського настільки огорнуло його в інформаційний кокон, що з ним можна не рахуватися і затівати свої “шкурняки” безбоязно?

Alexandr Kochetkov

Окремо додаємо переклад фейсбук-публікації політтехнолога Олександра Кочеткова щодо призначення представником президента Зеленського в Кабміні Олексія Перевезенцева:

Вам це ні про що не говорить, земля не йде з-під ніг? А для мене це те ж саме, як якщо б представником президента Зеленського по Росії призначили Віктора Януковича…

На Перевезенцеві ніде клейма ставити, вибачте за штамп. Він займав відповідальні посади як в Кабміні Азарова, так і в Кабміні Гройсмана. І ось тепер – у Кабміні Гончарука (хоча з Олексієм навряд чи радилися).

Перевезенцев працював у відомій кузні економічних кадрів під назвою Нацагентство з Євро-2012. І працівників звідти він тягає за собою по високим посадам.

А ще Перевезенцев у 2013 році був у Наглядовій раді «Нафтогазу», чужих туди не пускають.

До останнього часу Перевезенцев був ключовою фігурою в МЕРТі Степана Кубіва, і тепер ось сплив у такій відверто несподіваній іпостасі.

Це чиновник, на розслідуванні виробничої діяльності якого НАБУ могло б виконати якщо не квартальний, то місячний план боротьби з корупцією вже точно.

Зрозуміло, що Андрія Геруса з його посади треба було прибирати, тому що про його лобіювання інтересів Ігоря Коломойського заговорили навіть навколо України. Але що, крім досвідченого схемника від Бориса Колесникова, а також вірного багнета від Кубіва-Порошенка, інших гідних працівників не знайшлося? Афілійованих з тією ж «Батьківщиною» чи «Голосом»?

Я довго шукав раціональні причини такого призначення, перебрав багато. Але нічого, крім «заніс», в голову не приходить. А вам?

Читайте від автора: Слідом за мародерами приходять падальщики

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE