Politerno > Україна і світ > Що роблять і куди роз’їхались найближчі соратники Порошенка

Що роблять і куди роз’їхались найближчі соратники Порошенка

  • 12 Листопада, 2019
  • 1172 Переглядів
  • 0

Колишні соратники екс-президента Петра Порошенка Олег Гладковський, Ігор Кононенко та Олександр Грановський після програшу їхнього шефа на президентських виборах воліють знаходитись за межами України. 

Але якщо Кононенкові та Грановському це вдається, то Гладковський потрапив “під щільний ковпак” правоохоронних органів і знаходиться під слідством. 

У статті “Української правди” “Життя колишніх-2. Що роблять і куди роз’їхались люди Порошенка” зазначається що 17 жовтня у бізнес-партнерів Петра Порошенка був “нельотний” день. 

Спершу в обід в аеропорту Бориспіль не дали вилетіти з країни ексзаступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському, чий син став фігурантом найгучнішого передвиборчого скандалу щодо корупції в оборонній сфері. Дорогою з аеропорту Гладковського-старшого затримало НАБУ і згодом оголосило підозру.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі понад 10 млн. грн. Та вже 21 жовтня за Олега Гладковського рідні внесли заставу у розмірі 10 623 130 грн. 

Через декілька днів НАБУ звернулося до суду з вимогою притягнути Гладковського до відповідальності за неприбуття на виклик детективів 19 липня.

У ці дні інший бізнес-партнер Порошенка та Гладковського Ігор Кононенко також планував виліт з України і також через Бориспіль. Правда, якщо Гладковський начебто летів на автовиставку, то Кононенко збирався на тенісний турнір у Шанхай.

Під час проходження паспортного контролю його на якийсь час затримали, але згодом таки пропустили.

Сам Кононенко заперечив затримання. А в переписці з журналістом УП обіцяв повернутися в Україну 28-29 жовтня.

Співрозмовники УП в оточенні колишнього депутата запевняють, що він справді повертався в Україну. Однак підтвердити цю інформацію у правоохоронців УП не змогла.

Проте журналістам вдалось з’ясувати, що станом на 7 листопада Кононенка в Україні уже не було.

Як запевняють люди, близькі до Кононенка, його виїзд з України начебто пов’язаний із потребою лікування. Мовляв, часом у Кононенка загострюються проблеми, пов’язані з отруєнням ртуттю, про яке ЗМІ повідомляли кілька років тому.

Де саме ексдепутат “лікується”, УП встановити не вдалось. Один із близьких до Кононенка колишніх депутатів припускає, що це може бути Австрія.

Іншим пунктом “оздоровчої подорожі” ексдепутата може бути Велика Британія. Саме там, за даними джерел “Української правди”, останнім часом мешкає Олександр Грановський.

Інший соратник п’ятого президента України Олександр Грановський займається юридичним супроводом… високопосадовців минулої влади, в яких назрівають проблеми з українськими правоохоронними органами

Не так давно і Кононенко, і Грановський входили в коло найближчих людей Петра Порошенка. Грановський відповідав за “вирішення питань” в українських судах, за що його називали “смотрящим” за судовою системою.

Зараз, за даними УП, ексдепутат теж займається юридичним супроводом… високопосадовців минулої влади, в яких назрівають проблеми з українськими правоохоронними органами.

У цьому є певна доля іронії, тому що прізвище самого Грановського, за даними УП, фігурує у більш як десятку кримінальних справ у різних правоохоронних органах. Такий “багатий урожай” може означати, що або Граносвький був найбільшим злочинцем старого режиму, що викликає сумнів, або насправді у цих справах йому немає що реально пред’явити.

Однак це не заважає йому курсувати між Англією та Францією, де, за даними співрозмовників з команди Порошенка, з Грановським зараз можна домовитись про зустріч.

Нещодавно ексдепутат Сергій Лещенко повідомляв з посиланням на свої джерела, що Грановський отримав візу, котра дозволяє претендувати на громадянство Ізраїлю. Сам Грановський цію інформацію не підтвердив і не спростував.

Нагадаємо, 12 листопада Верховна Рада достроково припинила повноваження депутатки від “Європейської солідарності” Ірини Луценко за її заявою. “За” проголосували 275 нардепів.

Наступною в списку партії була Наталя Бойко, але нардепом стала не вона, а В’ятрович. Він подякував Бойко за її рішення не йти в парламент.

Раніше Луценко попросила про дострокове припинення повноважень нардепа за станом здоров’я.

Водночас вона зазначила, що залишається членом команди партії, адже “потрібні для країни справи можна робити і без мандата народного депутата”.

Читайте також: “Відкат для Нацбанку був 10%”. Чому НАБУ почало облаву на команду Гонтаревої і як це пов’язано з МВФ і землею

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE