Politerno > Україна і світ > Заступник Милованова назвав вартість гектара при відкритті ринку землі

Заступник Милованова назвав вартість гектара при відкритті ринку землі

  • 12 Листопада, 2019
  • 4611 Переглядів
  • 0

Заступник міністра економіки Тарас Висоцький запевнив, що при відкритті ринку землі один її гектар буде коштувати на рівні 2200 доларів.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо НВ.

“Наші розрахунки показують, що якщо ми застосовуємо запропоновану модель, яка чинна – це буде в середньому 2200 доларів еквівалент за гектар. Якщо виходити з обмеженої моделі, з обмеженнями, це буде максимум 1500. Ось ціна обмежень (те, що називається “лише українці купують”)”, – розповів Висоцький.

Нагадаємо, 11 листопада президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.

11 листопада у 13 областях під егідою Всеукраїнської аграрної ради проходять акції протестів, внаслідок яких автомобільні дороги блокували противники створення ринку сільськогосподарських земель.

Також в понеділок на засіданні Погоджувальної ради голів депутатських фракцій, комітетів і груп лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вимагала від президента та уряду зняти з розгляду законопроєкт №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» та продовжити на рік відповідний мораторій.

Ще у вересні Юлія Тимошенко заявила, що обов’язок президента – запитати в народу України, чи продавати сільськогосподарську землю і якщо продавати, то кому.

Парламентські фракції “Батьківщина”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність” та депутатська група “За майбутнє” виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Мовчання Зеленського веде до програшу України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE