Politerno > Україна і світ > В кількох областях аграрії перекрили дороги – протестують проти продажу землі (Відео – Фото)

В кількох областях аграрії перекрили дороги – протестують проти продажу землі (Відео – Фото)

  • 11 Листопада, 2019
  • 1422 Переглядів
  • 0

Одразу в декількох областях України відбуваються протестні акції під гаслом “Ні розпродажу України”, учасники яких перекривають автодороги.

ДжерелоFacebook-сторінка Всеукраїнської аграрної ради

“На знак незгоди із цинічними діями влади у питанні земельної реформи аграрії вийшли зі своєю технікою до головних автомагістралей країни у 17 точках. До акції протесту приєднались сільгоспвиробники у 13 регіонах – Вінницькій, Черкаській, Чернігівській, Тернопільській, Кіровоградській, Миколаївській, Хмельницькій, Житомирській, Одеській, Полтавській, Волинській, Рівненській, Львівській (областях)”, – йдеться у повідомленні.

На Вінниччині аграрії протестують одразу у трьох районах: Вінницькому, Туьчинському, Козятинському.

У Чернігівській області акція проходить у с. Кіпті, на автодорозі М01, у Черкаській – поблизу  м. Умань, на автошляху Е95, та поблизу м. Жашків (поворот на село Тихий Хутір), на автошляху М05.

На Полтавщині мітингують на автошляху М03 побизу с. Чутове, на Одещині – на автотрасі поблизу селища Любашівка.

У Тернопіьській області перекрили дорогу поблизу села Романове Збаразького району, у Хмельницькій області – на автошляху Е50, поблизу села Прибузьке Хмельницького району, на Рівненщині – на автошляху М06, село Дядьковичі Рівненського району.

Натисніть для збільшення зображення.

Нагадаємо, на Київському міжнародному економічному форумі керуючий партнер ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне заявив, що швидке запровадження земельної реформи в Україні може спричинити незворотні помилки. Погодися з ним заступник керівника управління корпоративних фінансів Європейського інвестиційного банку Жан-Жак Сулакру.

У інтерв’ю для DT.UA Сату Кахконен, директорка Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови заявила, аби земельна реформа була проведена правильно, потрібно щоб землю купувала не лише обмежена кількість людей, адже це призведе до великих концентрацій земельних банків.

Щоб цього не відбулося, дуже важливо, щоб, крім закону, який власне скасує мораторій на продаж землі, були створені інші нормативно-правові запобіжники, які унеможливили б концентрацію земель.

Читайте по темі: Іноземцям залишать схеми, а фермерів змусять 5 років платити державі. Що написано в законопроекті про землю, який таємно підтримали в Раді

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE