Politerno > Україна і світ > Тепер в Україні юрособи можуть скуповувати землю

Тепер в Україні юрособи можуть скуповувати землю

  • 1 Січня, 2024
  • 836 Переглядів
  • 0

З 1 січня 2024 року розпочався новий етап запровадження закону “Про ринок землі” – ринок відкривається для юридичних осіб. Також громадяни отримають право набувати у власність до 10 тис га землі.

Про це йдеться у статті ЕП.

Ринок землі стартував 1 липня 2021 року. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю могли тільки фізособи – громадяни України з обмеженням 100 га. 

Закон також забороняє купувати землю іноземцям: відповідно до закону, іноземці зможуть купувати українські землі тільки після ухвалення відповідного рішення на загальнонаціональному референдумі. Коли він відбудеться – не відомо.

21 грудня 2023 року Дмитро Разумков із групою нардепів до Верховної Ради подали законопроєкт про відтермінування відкриття ринку землі для юросіб та підвищення розміру отримання у власність ділянок однією особою. Депутати хочуть відкласти запровадження цих норм до 1 січня 2025 року.

Нагадаємо, під час першої дистанційної морської операції Сил оборони надводними дронами на певному етапі особисто керував командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE