Politerno > Україна і світ > 65,2% українців на референдумі проголосували б “за” заборону на продаж с/г землі

65,2% українців на референдумі проголосували б “за” заборону на продаж с/г землі

  • 5 Липня, 2021
  • 1065 Переглядів
  • 0

84,1% опитаних українців не підтримують продаж землі іноземцям, 71,7% опитаних – підтримують проведення референдуму щодо заборони продажу сільгоспземлі в цілому.

Про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології 22-29 червня 2021 року.

Зазначається, що 21% опитаних не підтримують проведення референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі ще 7,2% – не визначились або відмовились відповідати.

“У разі проведення референдуму, на який буде винесене запитання “Чи підтримуєте Ви заборону на продаж сільськогосподарської землі?” 65,2% респондентів проголосували б “за”, а 21,8% проголосували б “ні”.

Ще 6,5% не взяли б участі у голосуванні, а 6,4% не визначилися або відмовилися відповідати. Таким чином, серед респондентів, які взяли б участь у голосуванні, 74,9% підтримали б заборону”, – йдеться у повідомленні.

Водночас 84,1% опитаних не підтримують продаж сільськогосподарської землі іноземцям.

Підтримують продаж іноземцям – 12,1% (а ще 3,8% не змогли або відмовилися відповідати).

Опитування проводив КМІС з 22 до 29 червня 2021 року методом особистого (“face-to-face”) інтерв’ю з використанням планшета (CAPI, computer-assisted personal interviews).

Опитано 2031 респондента, що мешкають у 107 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,9% – для показників близьких до 25%, 2,2% – для показників близьких до 12%, 1,5% – для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, за результатами соціологічного опитування КМІС, українці скоріше негативно оцінюють діяльність президента Володимира Зеленського, 64% громадян вважають, що справи в країні йдуть у неправильному напрямку.

Якби вибори до Верховної Ради проводилися в кінці червня, прохідний бар’єр подолали б 7 партій – “Слуга народу”, “ОПЗЖ”, “ЄС”, “Батьківщина”, “Сила і честь”, Радикальна партія Ляшка та “Українська стратегія Гройсмана”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE