Politerno > Україна і світ > “Батьківщина”, ОПЗЖ, “ЄС” і “За майбутнє” виступили проти продажу землі

“Батьківщина”, ОПЗЖ, “ЄС” і “За майбутнє” виступили проти продажу землі

  • 12 Листопада, 2019
  • 1104 Переглядів
  • 0

Юлія Тимошенко вийшла до трибуни з фракцією і великим зеленим банером “Ні розпродажу української землі!”

Парламентські фракції “Батьківщина”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність” та депутатська група “За майбутнє” виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко вийшла до трибуни з фракцією і великим зеленим банером “Ні розпродажу української землі!”:

“За оцінками ООН, кількість родючих земель у світі стрімко скорочується. Разом з джерелами питної води. Кожна 7 людина у світі знаходиться у стані голоду, включаючи дітей. Земля стає у світі найдорожчим стратегічним ресурсом. Сильні, інтелектуальні, розумні країни світу своєю стратегією визначили скупку у державну власність земель сільгосппризначення як у своїй країні, так і за її межами. Ні в якому випадку не можна сьогодні Україні позбавитися цього стратегічного ресурсу”, – заявила Юлія Тимошенко з трибуни Ради.

“Батьківщина” вимагає зняти всі без винятку закони про продаж землі і продовжити на рік мораторій, щоб визначити стратегію держави, як поводитись з нашою землею.

Так само з фракцією і банером “Не дамо розкрасти землю” вийшов і один з лідерів “ОПЗЖ” Вадим Рабінович:

“Сьогодні вирішальний день в новітній історії України. Багато лиха бачила наша земля, але такого, щоб її продавали, – такого ще не було! Це питання виживання та існування нашої держави. А всім представникам МВФ, Сороса та іншим, чиї загребущі руки тягнуться до землі, я хочу сказати: “Хрєн вам, а не земля України”. Дідька лисого ви отримаєте, а не землю. Коли б я мав талант, я б щас заспівав пісню “Вставай страна огромная”. Давайте забудемо всі політичні чвари і пригадаємо, що ми всі діти України. Ми не дамо продати землю!”, – зазначив Рабінович.

Також “ОПЗЖ” вимагає спершу провести всенародний референдум щодо продажу землі.

“Ми не будемо голосувати за закони про дерибан землі. Ми за ринок землі, але коли український селянин буде захищений, мінімальна ціна буде високою, український фермер буде захищений і буде мати пріоритет, а ті, хто хочуть скупити землю шматками площею з Ліхтенштейн чи Андорру, не матимуть змоги це зробити. І ніякі популістські референдуми владі не допоможуть”, – підкреслив представник “ЄС” Микола Княжицький.

“Останнє соціологічне опитування – серед громадян України проти відкриття ринку землі 68% громадян. Повинен сьогодні бути накладений мораторій на ринок землі. Ми повинні іти на референдум і питати у людей, що робити з землею”, – додав співголова “За майбутнє” Тарас Батенко. 

Нагадаємо, 11 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що Верховна Рада найближчим часом розробить закон про референдумі, а ноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.

11 листопада у 13 областях під егідою Всеукраїнської аграрної ради проходять акції протестів, внаслідок яких автомобільні дороги блокували противники створення ринку сільськогосподарських земель.

Також в понеділок на засіданні Погоджувальної ради голів депутатських фракцій, комітетів і груп лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вимагала від президента та уряду зняти з розгляду законопроєкт №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» та продовжити на рік відповідний мораторій.

Ще у вересні Юлія Тимошенко заявила, що обов’язок президента – запитати в народу України, чи продавати сільськогосподарську землю і якщо продавати, то кому.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE