Politerno > Україна і світ > Подільницю Кондзелі арештували, але зменшили заставу в десяток разів

Подільницю Кондзелі арештували, але зменшили заставу в десяток разів

  • 15 Листопада, 2019
  • 1153 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд обрав підозрюваній у шахрайстві ексзаступниці міністра культури Вікторії Лісничій, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з альтернативою застави у розмірі 576 300 гривень.

Суддя Катерина Широка клопотання детектива НАБУ задовольнила частково. Зокрема вона зменшила розмір застави з більш ніж 7 мільйонів до 576 тисяч.

Прокурор САП Віталій Шкрум просив обрати для Лісничої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у сумі 7 мільйонів 674 тисячі гривень.

Дане клопотання прокурор обґрунтовував тим, що підозрювана може переховуватись від органів розслідування, знищувати докази, впливати на інших підозрюваних та свідків.

Захист просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або цілодобового домашнього арешту за місцем проживання Лісничої.

Адвокати наголошували на тому, що підозрювана не має змоги сплатити суму застави, про яку просить прокурор. 

Як відомо, 13 листопада детективи НАБУ повідомили Вікторії Лісничій про підозру у шахрайстві, співучасті у злочині та пропозиції або наданні хабара.

Нагадаємо, 12 листопада внаслідок операції “під прикриттям” (негласних слідчих розшукових дій) була затримана директорка департаменту забезпечення доступу до публічної інформації в Офісі президента Світлана Кондзеля, її спільниця Вікторія Ліснича та інші учасники угруповання.

Детективи НАБУ задокументували вимагання 300 тисяч доларів за “допомогу” влаштуватися на керівну посаду до НАК “Нафтогаз України”.

Затримання відбулося безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. США.

Також, сьогодні, 15 листопада, Антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 5 млн гривень, яку треба внести протягом п’яти днів, колишньому першому заступнику голови Національного банку, голові правління “Райффайзен Банку Аваль” Олександру Писаруку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE