Politerno > Україна і світ > ВАКС за 10 хвилин оголосив Насірову обвинувачення, яке раніше читали 2 роки

ВАКС за 10 хвилин оголосив Насірову обвинувачення, яке раніше читали 2 роки

  • 19 Листопада, 2019
  • 1092 Переглядів
  • 0

У Вищому антикорупційному суді оголосили обвинувальний акт у справі колишнього керівника ДФС Романа Насірова, якому інкримінують незаконне відстрочення сплати податків компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури читали коротку версію обвинувального акту – 4 сторінки замість 774.

У  “Центрі протидії корупції” зазначають, що прокурори встигли оголосити обвинувачення за 10 хвилин. 

Обвинувачені у справі, Насіров та його експідлеглий Володимир Новіков, заявили, що не розуміють, у чому їх звинувачують, та не визнають провину. Водночас, вони підтвердили готовність давати покази у суді.

Обидва фігуранти справи попросили суд роз’яснити суть обвинувачення. Колишній очільник ДФС пояснив, що йому “потрібно чітко розуміти, від чого захищатись”.

У свою чергу Новіков сказал, що стосовно нього у обвинувальному акті взагалі немає жодної конкретики: “Якщо були конкретні обвинувачення стосовно Насірова, то стосовно мене… нічого немає”.

Однак судді відповіли, що вони мають здійснювати правосуддя, а не роз’яснювати суть обвинувачення. Наводити докази та формулювати звинувачення має прокуратура, і “більше, ніж уже зроблено, суд зробити не може”.

Після цього сторони почали оголошувати у суді свої вступні промови.

З грудня 2017 року прокуратура на вимогу Насірова читала повну версію обвинувального акту, який складається з 774 сторінок. У вересні цього року Верховна Рада змінила Кримінально-процесуальний кодекс. Тепер, за законом, прокурор має зачитати лише короткий виклад обвинувального акту.

За даними “Судового репортеру”, коротка версія у справі Насірова складає 4 сторінки.

Нагадаємо, 24 червня Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, згідно якого відповідальність за надання розстрочок компаніям Олександра Онищенка фактично перекладається з екс-голови ДФС Романа Насірова на керівників місцевих податкових інспекцій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE