Politerno > Україна і світ > Ляшка відпустили на поруки нардепів

Ляшка відпустили на поруки нардепів

  • 19 Листопада, 2019
  • 1117 Переглядів
  • 0

Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід для лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка, підозрюваного у насильстві щодо державного діяча, у вигляді особистої поруки народних депутатів Вікторії Сюмар та Михайла Волинця.

Суд зобов’язав Ляшка прибувати за вимогою до слідчого прокурора чи суду, повідомляти про зміну місця проживання, утриматись від спілкування з потерпілим чи свідками особисто чи через інших осіб. Такі обов’язки покладені на Ляшка до 17 січня 2020 року.

Прокурор просив обрати для Ляшка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Таке клопотання він обґрунтовував тим, що злочин був вчинений з застосуванням насильства, що Ляшко відома особа і матиме можливість чинити тиск на слідчого прокурора та суд; тим, що соцмережах він продовжував ображати Геруса; що може тиснути на свідків, або повторно поводитися протиправно.

Ляшко на суді заявив, що “ніякої бійки з Герусом не було, ніяких ушкоджень там не було.. була дискусія”.

Він також наголошував, що спершу Герус написав у Facebook, що у нього “постраждала лише сорочка”, а за кілька днів почав заявляти про тілесні ушкодження. На думку підозрюваного, це може свідчити про фальсифікацію судово-медичної експертизи і фальсифікацію доказів у провадженні. 

На тому, що Герус спершу не мав ніяких претензій до Ляшка, а згодом раптом почав заявляти  про тілесні ушкодження заявляли і захисники Ляшка. 

Захисник Елеонора Салова також ставила під сумнів те, що розірвана сорочка Геруса, яку також за кілька днів долучили до матеріалів, як доказ, є саме тою сорочкою у якій Герус був під час бійки з Ляшком, а також, що синці Герус отримав саме 6 листопада, коли  була бійка, а не пізніше. 

Адвокати просили суд не підтримувати клопотання прокуратури.

Також Ляшка хотіли взяти на поруки нардеп від “ЄС” Вікторія Сюмар, нардепи від “Батьківщини” Валентин Наливайченко та Михайло Волинець, екснардепи Віталій Курпрій та Андрій Лозовой,

Ляшко подякував їм за підтримку і пообіцяв, що “коли їх саджатимуть”, він також їх підтримає.

Ляшко відзначив, що не потребує взяття на поруки, і якщо “Господь вирішить”, що йому “треба посидіти у тюрмі по фальсифікованій справі”, то він посидить.  Але при цьому поросив суд розглянути заяви поручителів.

Нагадаємо, 6 листопада лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко напав на Андрія Геруса у залі офіційних делегацій VIP-терміналу “Борисполя”, звинувачуючи його у відкритті імпорту російської електроенергії.

Бориспільська прокуратура вручила Ляшку підозру в погрозі або насильстві щодо державного діяча у справі про бійку з Герусом. Прокурори проситимуть суд відправити Ляшка під арешт. За ч.2 ст. 346 КК передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 7 років.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE