Politerno > Україна і світ > Богдан наказував Трубі не чіпати НБУ та Приватбанк і обговорював з ним справу Порошенка (Аудіо)

Богдан наказував Трубі не чіпати НБУ та Приватбанк і обговорював з ним справу Порошенка (Аудіо)

  • 20 Листопада, 2019
  • 1568 Переглядів
  • 0

Глава ОП Андрій Богдан давав вказівку директору ДБР не чіпати НБУ і “Приватбанк” у зв’язку з приїздом в Україну місії МВФ, а також обговорював з ним провадження стосовно п’ятого екс-президента Петра Порошенка.

Це випливає із запису розмови двох людей із голосами, як у директора ДБР Романа Труби та начальника його патронатної служби Олександра Удовиченка, опублікованій на Telegram-каналі “Трубу прорвало”.

Читайте також: Секс-скандал з Клітіною: пранкер Джокер “розвів” заступницю міністра на пост про кохання і на розповідь про корупційні схеми


За словами автора публікації, ця розмова відбулася 13 вересня 2019 року.

Зазначається, що спочатку Труба нібито отримує від “Руслана” (ймовірно генпрокурора Руслана Рябошапки. – ред.) інформацію про необхідність зупинити обшуки в Дніпровській міськраді.

Після цього Удовиченко дзвонив слідчому і перепитував, чи не проводяться обшуки.

Потім Трубі на телефон надійшло повідомлення.

За словами автора публікації, обговорення Богдана з Трубою справи екс-президента Петра Порошенка відбулася 17 липня.

Зазначається, що спочатку Труба просить помічницю покинути кабінет і набирає Богдана, щоб доповісти про брифінг щодо неявки на допит “Пороха”. Далі він радиться щодо наступного виклику Порошенка на допит у справі Корбана (ймовірно, колишній заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан. – Ред.).

“Там повістка вручається за три дні і ми технічно не могли його викликати на п’ятницю. Зробімо тут паузу. Як я розумію, нам в цьому провадженні потрібен якийсь результат юридичний. Так. Якщо ми його викличемо на п’ятницю, навіть по беззаконню, він зманіпулює і виставить себе жертвою”, – говорить Труба.

Далі, вислухавши співрозмовника, Труба додає: “Андрію Йосиповичу, я тобі обіцяю, я все зроблю. Щоб ти зрозумів, у мене 25 слідчих, я не можу всю країну ними перевернути. Але ця справа для нас пріоритетна”.

 

Читайте також: Про що йшла мова на таємній вечері Зе-депутатів і поліцейських в Кривому Розі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE