Politerno > Україна і світ > Під час Транс-Маршу у Києві противники проривали кордон поліції (Відео)

Під час Транс-Маршу у Києві противники проривали кордон поліції (Відео)

  • 23 Листопада, 2019
  • 1086 Переглядів
  • 0

У Києві на Михайлівській площі пройшов Транс-Марш, присвячений міжнародному дню пам’яті трансгендерних людей, які загинули через трансфобію.

Про це повідомляє Громадське.

“Акція присвячена Міжнародному дню пам’яті трансгендерних людей, який був 20 листопада. У цей день згадують тих, хто загинув через трансфобію”, – зазначають організатори заходу.

За їхніми словами, лише за минулий рік через трансфобію загинула 331 людина у різних країнах світу.

України у цьому списку немає, але, на думку організаторів, це може бути пов’язане не з тим, що таких випадків не було, а з тим, що трансгендерна спільнота досить закрита, тому, можливо, просто немає даних про такі випадки.

Також організатори зазначили, що хочуть почути позицію нової влади щодо трансгендерних людей, а також висунути до неї вимоги щодо оновлення клінічного протоколу, що регулює процедуру трансгендерного переходу та введення гендерної ідентичності в антидискримінаційне законодавство.

Марш охороняла Нацполіція, зокрема поліція діалогу та кінна поліція.

Поряд із Транс-Маршом люди вийшли на контракцію. Противники маршу пам’яті трансгендерних людей намагалися прорвати кордон поліції.

Одного чоловіка правоохоронці затримали.

Довідка: Трансгендерність – збірний термін для позначення явищ незбігання соціальної і біологічної статі. 

Міжнародний день пам’яті трансгендерних людей, які загинули через трансфобію, відзначають 20 листопада.

В Україні марш до Дня пам’яті проводиться з 2016 року.  

Нагадаємо, 23 червня в Києві пройшов Марш рівності. На початку противники акції також намагалися кидатися на учасників але поліція їх відтіснила. Тоді під час Маршу рівності ні постраждалих, ні затриманих немає.

15 вересня, у Харкові пройшов “Марш рівності”, паралельно з яким, на площі Свободи, зібралися учасники ходи “за сімейні цінності”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE