Politerno > Україна і світ > ОРДЛО: самі придумують «фашистів», розробляють для них плани, а потім їх «викривають»

ОРДЛО: самі придумують «фашистів», розробляють для них плани, а потім їх «викривають»

  • 25 Листопада, 2019
  • 1012 Переглядів
  • 0

Відомий блогер Денис Казанський наочно дослідив про те, як народжуються і поширюються в мережі пропагандистські фейки про «звірства українських фашистів». 

Одним похмурим осіннім ранком російські пропагандисти проснулися і вирішили, що якось давно не було історій про розіпнутих хлопчиків в трусиках і пенсіонерів з Сум, які приїжджали в Донецьк за рабами. Пора б уже щось новеньке вигадати! І на швидку руку сфабрикували черговий «таємний план України з упокорення Донбасу», який розмістили в анонімному маловідомому телеграм-каналі Ze! INSIDER. Нібито, стався витік з РНБО і його план по реінтеграції Донбасу потрапив в мережу.

На самому каналі написали, що «таємний план» їм нібито надіслав користувач Джокер. Чому не виклав сам, а вислав якомусь лівому каналу? Де гарантія, що він вислав не фальшивку? Хто з десятка Джокерів мається на увазі? А хто його знає, це ж російська пропаганда, у неї немає логіки, тому не задавайте питань. Потрібно просто вірити, що таємні плани фашистів виявилися не зрозуміло де і у кого, а хто не вірить – той не росіянин.

Фейковий план, як зазвичай, був складений максимально незграбно. З помилками, з російськими буквами замість українських і т.д. Напартачили навіть в ініціалах Богдана, які не змогли правильно перевести на українську мову.

Зміст взагалі всерйоз аналізувати неможливо. Рівень підробки приблизно такий, як ніби її робила п’яна Наталія Вітренко. Перераховуються звичайні в таких випадках страшилки – насильницьке переселення жителів Донбасу на Західну Україну, примусова українізація та інші страшні (в розумінні російських пропагандистів) кари.

Уявляю, з якою надією читали цей «документ» жителі будь-якої Фащівки або Новопавлівки, де немає водопроводу і опалення. Для них переселення кудись в Луцьк чи Тернопіль – не покарання, а позбавлення. Але на жаль, для них немає хороших новин. «План РНБО» фальшивий, так що переселяти їх з жебрацьких, розграбованих селищ в нормальні міста ніхто не буде. Там просто фізично ніде розмістити і нічим зайняти мільйон потенційних переселенців, і все, у кого IQ вище 50, прекрасно це розуміють.

Здавалося б, хто може повірити в цей маразм на шостому році війни? Але далі почався самий жир. Фальшиві, криво зліплені «таємні плани фашистів» стали на повному серйозі гнівно засуджувати депутати, міністри, профспілки, письменники і вчені ЛДНР. Уже тиждень мусолять цю дичину з невідомого зливного бачка і аналізують неіснуючі документи.

Тільки подивіться на цих дебілів

Добре, що про Гітлера згадати не забули. Вже почали хвилюватися, щось давно нікого з українських політиків з ним не порівнювали, але тут відразу джекпот. Зеленський – Гітлер! Це відразу Пулітцерівська премія автоматом.

У газетах також пишуть про Гітлера і фашистів.

Так званий «депутат» ДНР Владислав Бердичевський.

Не зміг залишитися осторонь і Коффман.

«Оцінив» фейк і МММщик-дегенерат (дослівно з блогу)

Зрозуміло, не залишилося осторонь і телебачення. Там зробили крок далі і за мотивами фейку вирішили провести на вулиці опитування населення.

– Зеленський хоче депортувати жителів Донбасу на Західну Україну, що ви думаєте про це?

Далі фейковий сюжет перекочував на російський федеральний канал в програму до Скабєєвої. Там прямо так і показали на всю країну цю недолугість, криву фальшивку з помилками в ініціалах Богдана.

Далі автор підсумував: “Якби не бачив все це на власні очі, не повірив би, що таке можливо. Дорослі дядьки в піджаках на повному серйозі воюють з вигаданими, незграбно підробленими ксерокопіями неіснуючих документів. Сотні публікацій в газетах і на сайтах, десятки сюжетів на телеканалах присвячені порожнечі.

Люди створили паралельну, шизофренічну реальність. Самі придумують «фашистів», розробляють для них підступні плани, а потім ці плани «руйнують» і «викривають». Феєрія!

Якщо у вас є родичі і знайомі в ОРДЛО або на підконтрольній території України, які дивляться російське ТБ і вірять розповідям про «кривавих фашистів», відправте їм посилання на цей матеріал. Нехай на конкретному прикладі дивляться і дізнаються, як створюються фейки про бандерівців, карателів і хунту”.

Читайте також: “Народний мер” Горлівки виявився українським розвідником

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE