Politerno > Україна і світ > США зменшить фінансування НАТО і направить гроші Україні

США зменшить фінансування НАТО і направить гроші Україні

  • 28 Листопада, 2019
  • 875 Переглядів
  • 0

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує зменшити видатки на фінансування НАТО. Зекономлені гроші хочуть скерувати на допомогу країнам, які не входять в Альянс, зокрема Україні.

Про це з посиланням на чиновників США і НАТО пише CNN.

Зараз частка фінансування США становить 22%. Цю суму планують скоротити до 16%. Такий план можуть реалізувати вже у 2020 році.

«Всі союзники домовились про нову формулу розподілу витрат. Вона передбачає, що частка фінансування європейських союзників Канади збільшиться, а частка США зменшиться. Це є важливою демонстрацією відданості союзників Альянсу і більш справедливим розподілом обов’язків», — заявив ЗМІ один з представників НАТО.

Водночас представник міністерства оборони США заявив, що зекономлені гроші США можуть скерувати на інші воєнні потреби в Європі, включно з програмами фінансування України й Грузії, які знаходяться близько до Росії.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони США (Пентагоні) обіцяють протягом найближчих тижнів передати Україні залишок військової допомоги.

Раніше Пентагон надав Україні 214 мільйонів доларів з 250 мільйонів, закладених американським Конгресом в оборонний бюджет США на 2019 рік.

У липні 2019 року адміністрація Дональда Трампа «заморозила» військову допомогу Україні. У вересні надання військової допомоги Україні розблокували.

Читайте також: Європа готова закрити очі на широко­масштабний наступ Росії на Україну

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE