Politerno > Україна і світ > Макрон заявив, що РФ більше не ворог НАТО і закликав до діалогу з Москвою

Макрон заявив, що РФ більше не ворог НАТО і закликав до діалогу з Москвою

  • 29 Листопада, 2019
  • 893 Переглядів
  • 0

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Росія більше не є ворогом альянсу і закликає до нового діалогу з Москвою.

Як повідомляє ЄП, про це він сказав на пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Менш ніж за тиждень до саміту НАТО в Британії Макрон дотримувався своєї широко розкритикованої заяви про те, що альянс потребує стратегії, щоб замінити керівництво США обороною континенту.

“НАТО – організація колективної оборони, але проти кого? Хто наш спільний ворог? Нам потрібно уточнити це. І це дуже стратегічне питання. Іноді я чую, як дехто каже, що це Росія чи Китай – наш ворог. Чи є метою Атлантичного альянсу ідентифікувати одного або іншого як наших ворогів? Я так не думаю. Наш спільний ворог в Північноатлантичному союзі – це тероризм, який вразив наші країни. Саме проти терористичних угруповань французькі військові ведуть бойові дії в Сахелі, і саме в Сахелі ми втратили 13 наших солдатів”, – сказав Макрон.

Він заявив, що готовий ініціювати новий діалог з Росією.

Читайте також: Росія тестує рішучість НАТО, використовуючи Україну, – глава Міноборони Британії Воллес

“Перш за все, ясний, міцний і вимогливий діалог з Росією. І я хотів би надати новий імпульс цьому діалогу. Але я хочу підкреслити той факт, що в цьому діалозі не проявлятиметься ніяких ознак слабкості або наївності”, – сказав Макрон.

Французький президент підкреслив свою прихильність позиції НАТО щодо стримування та оборони в країнах Балтії і на Чорному морі, і пообіцяв відстоювати інтереси безпеки всіх європейських партнерів.

“Ми є і завжди будемо дуже суворими, коли йдеться про наш суверенітет і суверенітет наших партнерів. Але хіба відсутність діалогу з Росією зробила наш європейський континент безпечнішим? Хіба в наших інтересах і в інтересах нашої стабільності не займатися питаннями заморожених конфліктів і не допускати погіршення ситуації в Україні? Я так не думаю”, – сказав він.

Столтенберг розкритикував погляди Макрона на альянс в цьому місяці, заявивши, що Євросоюз не здатний самостійно захистити себе від потенційної агресії. 

Раніше Макрон у четвер підтвердив своє твердження про те, що НАТО переживає “смерть мозку”, заявивши, що члени Альянсу більше не співпрацюють стратегічно по ряду ключових питань.  На початку листопада Макрон заявив, що Європа більше не може покладатися на захист США як союзника по НАТО.

Читайте також: Путін спродівається, що Макрон змусить Зеленського підкоритися Росії – Süddeutsche Zeitung

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE