Politerno > Україна і світ > У “Нафтогазі” кажуть, що РФ зробила крок до продовження транзиту газу

У “Нафтогазі” кажуть, що РФ зробила крок до продовження транзиту газу

  • 29 Листопада, 2019
  • 964 Переглядів
  • 0

На газових переговорах у Відні представники “Газпрому” нарешті представили свої коментарі до договору про приєднання мереж.

Про це пресслужба “Нафтогазу” повідомляє на сторінці компанії в Facebook.

Договір “Газпрому” передали ще у вересні, але висловити свою думку про нього вони вирішили тільки зараз.

“З хорошого: ми нарешті отримали від росіян їхні коментарі по договору про приєднання мереж (interconnection agreement), який має бути укладений у відповідності до європейських правил. Проект такого договору керівник ОГТСУ передав Газпрому ще на тристоронній зустрічі у вересні, але досі жодної відповіді ми не мали”, – сказано в повідомленні.

На думку “Нафтогазу”, такий договір є першим кроком до продовження транзиту, хоча до кінцевого рішення ще далеко.

Тристоронню зустріч (“Нафтогаз”, “Газпром”, “Єврокомісія”), заплановану на 28 листопада, перенесли саме для того, щоб фахівці обох операторів проаналізували коментарі і дійшли згоди по тексту угоди.

“Важливе застереження. Досвід показує, що з наближенням до важливих дат тактика російської сторони змінюється кілька разів, і буде змінюватися ще. На тому боці – дуже досвідчені переговорники, які бачили з десяток наших урядів і мають широкий арсенал переговорних інструментів. Але ж і ми не раз бували в тому арсеналі і знаємо, що в ньому чого варто. Ми якісно підготувалися до цієї зими, і загнати нас в кут неможливо”, – запевнили в “Нафтогазі”.

Нагадаємо, за дорученням президента Росії Володимира Путіна “Газпром” направив Україні офіційну пропозицію щодо укладення нового контракту на транзит або продовження чинного, та щодо укладення нового контракту на постачання газу в Україну.

Кабмін розглядає можливість розробки механізму, згідно якого потенційні знижки на газ від “Газпрому” при можливих прямих поставках в Україну з 2020 року будуть “вилучатися” та направлятися на реалізацію соціально важливих заходів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE