Politerno > Україна і світ > Митрополиту УПЦ МП було відомо про наркозалежність затриманого помічника

Митрополиту УПЦ МП було відомо про наркозалежність затриманого помічника

  • 30 Листопада, 2019
  • 957 Переглядів
  • 0

Затриманий клірик Євген Кугатов

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко) знав про наркозалежність свого помічника Євгена Кугатова, затриманого у відділенні пошти при отриманні наркотиків.

Про це митрополит Лука сказав у коментарі, поширеному завідуючим канцелярією Запорізької єпархії УПЦ МП Геннадієм Єліним у Facebook.

“Зі скорботою в серці підтверджую, що клірик нашої єпархії був затриманий правоохоронними органами. Затриманого клірика єпархії Євгена Кугатова я знаю давно, з тих пір, коли був ще намісником Глинської пустині. Я знав також і про його наркозалежність. Але я бачив і його покаяння, і його бажання позбутися від цієї недуги. Зі свого боку я робив все можливе для того, щоб допомогти йому в цьому. Довгі роки вдавалося стримувати хворобливі потяги наркозалежності Євгена. Але влада диявола, на жаль, знову взяла гору над ним”, – зазначив митрополит.

Євген Кугатов

За його словами, до цього клірика “буде вжито всіх необхідних дисциплінарних заходів”.

“Він також повинен відповісти за законом і перед органами правопорядку. Я готовий зі свого боку надати необхідну допомогу для розслідування цього інциденту. Я прошу вибачення за те, що, сподіваючись на його остаточне виправлення, мимоволі ввів у спокусу свою паству.”, – сказав Андрій Коваленко.

30 листопада запорізькі ЗМІ повідомили, що в Запоріжжі у відділенні пошти співробітниками поліції було затримано ієромонаха Свято-Андріївського кафедрального собору Запоріжжя Іліодора (Кугатова),  помічника митрополита Запорізького Луки з УПЦ (МП). Попередньо встановлено, що в посилці знаходився амфетамін. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE