Politerno > Україна і світ > Міністр розповів, доки діятимуть деякі норми закону про дезінформацію і коли запустять телеканал для ОРДЛО

Міністр розповів, доки діятимуть деякі норми закону про дезінформацію і коли запустять телеканал для ОРДЛО

  • 30 Листопада, 2019
  • 893 Переглядів
  • 0

Багато норм скандального проекту закону щодо протидії дезінформації, який розробляє міністерство культури, молоді та спорту діятимуть до припинення окупації українських територій.

Про це міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив в інтерв’ю “Дзеркалу тижня“.

“Багато хто мене запитує: мовляв, чому ми робимо те, чого немає в Європі? Але ж у Європі немає війни, а в нас вона є. Багато норм з тих, які ми будемо обговорювати в законопроєкті про дезінформацію, діятимуть доти, доки частина України буде тимчасово окупована”, – зазначив міністр.

Бородянський заявив, що контент блогерів також підпадатиме під регуляцію:

“А ми і не регулюємо блогосфери, ми регулюємо контент. І якщо хтось порушує українське законодавство з допомогою певного контенту, наприклад закликає до ворожнечі, то і нестиме за це відповідальність. Блогер і раніше ніс відповідальність згідно з чинним законодавством. Зараз ми хочемо сказати, що контент підпадає під регуляцію. І це нормально. Є необмежена кількість людей, які споживають контент блогерів. Ми починаємо від розміру аудиторії”.

Бородянський підкреслив, що законопроєкт на направлений проти журналістських розслідувань і повідомив, що міністерство розробляє ідеї щодо підтримки ЗМІ, які мають високий індекс достовірності.

На питання, які законопроекти подаватиме до Верховної Ради міністерство, Бородянський сказав:

“Їх багато. Є законопроєкт, що стосується медіа, тобто захисту від дезінформації, підвищення захисту журналіста — цілий блок. Є блок, який стосується спорту, — це новий закон про спорт, а також блок антидопінгового законодавства. Є блок культурний — збереження спадщини, підвищення відповідальності щодо спадщини, а також запуск арт-ринку, тобто його легалізація”.

Читайте також: Влада впевнено просуває ідею легалізації кримінального переслідування журналістів

Чиновник також повідомив, що український телеканал, який мовитиме на окупованих територіях, планують запустити у лютому 2020 року.

Саме зараз іде процес створення такого телеканалу на базі UA TV, який має бути запущений уже в лютому.”, – зазначив Бородянський.

За його словами, цей канал мовитиме лише на тимчасово окупованих територіях і використовуватиме як російську, так і українську мову.

“Наше завдання — зробити так, щоб на тимчасово окупованих територіях люди знали правду про те, що відбувається в Україні, щоб ми почали вести з людьми, які живуть на цій території, діалог — в ефірі такого телеканалу. Насамперед із науковим середовищем. І наше завдання — донести правдиву інформацію”, – підкреслив міністр.

Нагадаємо, міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський на парламентських слуханнях про безпеку журналістів запропонував посилити відповідальність журналістів за розповсюдження неправдивої або маніпулятивної інформації, заявив.

Згодом Бородянський спробував заспокоїти журналістське співтовариство щодо указу президента В.О. Зеленського від 8 листопада №837/2019 “Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави”, яким він доручив Кабінету міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, де передбачити, зокрема, стандарти новин.

Читайте також: “Головна мета медіа-ініціатив Бородянського – створити інститут Інквізиції”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE