Politerno > Україна і світ > Бородянський хоче ввести відповідальність за “маніпулювання суспільною думкою” журналістами

Бородянський хоче ввести відповідальність за “маніпулювання суспільною думкою” журналістами

  • 6 Листопада, 2019
  • 904 Переглядів
  • 0

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський на парламентських слуханнях про безпеку журналістів запропонував посилити відповідальність журналістів за розповсюдження неправдивої або маніпулятивної інформації, заявив.

Як пише “Громадське“, за його словами, у законодавство планують ввести поняття “маніпулювання суспільною думкою” та його критеріїв. Бородянський заявив, що за здійснення маніпулювання суспільною свідомістю та замовлення такого маніпулювання можуть запровадити як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

“Останнім часом у мене відбувається чимало дискусій щодо свободи слова і грані між її захистом та маніпуляціями. Так, ми розуміємо і знаємо, що ця грань дуже тонка, і я розумію, що надважливе завдання держави – вибудувати цей баланс між захистом свого інформаційного простору та захистом свободи слова. Саме тому захист журналістів та відповідальність за спотворення громадської думки – це нерозривні частини”, — сказав Бородянський.

Він додав, що, насамперед, завдання влади – забезпечити захист журналістів та гарантувати умови, за яких вони можуть чесно та професійно виконувати свою роботу. Зокрема міністр вважає, що має бути посилена відповідальність за оприлюднення даних журналістів. Відповідні зміни, за його словами, планують внести до законодавства.

Нагадаємо, у вересні при Офісі президента створили Раду з питань свободи слова, до якої, окрім членів самого Офісу, обрали представників ЗМІ, громадських організацій, Національної спілки журналістів та Незалежної медіапрофспілки більшість з яких про це навіть не знали.

Нещодавно проект журналістських розслідувань “Схеми” подав апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва, який надав Державному бюро розслідувань доступ до редакційними матеріалами та іншими даних журналістів.

Читайте також: Медіарух вимагає, щоб правоохоронців узялися за Портнова через тиск на “Схеми”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE