Politerno > Україна і світ > Верховний суд не примушував ЦВК реєструвати Клюєва і Шарія

Верховний суд не примушував ЦВК реєструвати Клюєва і Шарія

  • 3 Липня, 2019
  • 1171 Переглядів
  • Comments Off

Верховний суд не зобов’язував Центрвиборчком реєструвати екс-главу адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.

Про це на брифінгу у середу заявив глава Касаційного адміністративного суду при ВС Михайло Смокович, передає “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, суд лише зобов’язав ЦВК продовжити розгляд документів.

“ЦВК повинна була продовжити розгляд заяви про реєстрацію, а який повинен бути результат – я не коментую”. – сказав Смокович, додавши, що у ЦВК є ще “інститут скасування реєстрації”, якщо отримані докази порушення законодавства щодо необхідних умов для реєстрації.

При цьому глава суду зазначив, що доказів відсутності Клюєва і Шарія на території України протягом останніх 5 років було недостатньо.

“Ми сказали, що постанова про відмову в реєстрації є незаконною, тому що недостатньо (доказів – ред.)”, – пояснив він.

Смокович додав, що через це суд прийняв рішення про часткове задоволення позову, а не про повне.

“Якби суд бачив, що достатньо доказів того, що особа проживала на території України, він зобов’язав би зареєструвати”, – пояснив він.

Відповідаючи на питання журналіста, чи могла ЦВК відмовити в реєстрації Клюєву і Шарію після рішення Верховного суду, Смокович сказав:

“Продовжити розгляд цих питань, знайшовши докази… того, що ці особи не проживали, Центральна виборча комісія, на мій погляд, могла відмовити в реєстрації”.

За його словами, ключовими для суду в подібних питаннях є довідки Державної прикордонної служби, Митної служби, відмітки в паспортах.

Нагадаємо, 2 липня ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від “Партії регіонів” і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва та відомого блогера Анатолія Шарія.

У ГПУ заявили, що колишній депутат від “Партії регіонів” і ексглава Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв перебуває в розшуку і є ухвала суду про його затримання.

Також стало відомо, що Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом у депутати Анатолію Шарію на підставі інформації з мережі,  не отримавши офіційного підтвердження, що блогер не живе в Україні.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE