Politerno > Україна і світ > ГПУ затримає Клюєва щойно він приїде в Україну, а Шарію ЦВК таки відмовила

ГПУ затримає Клюєва щойно він приїде в Україну, а Шарію ЦВК таки відмовила

  • 2 Липня, 2019
  • 1272 Переглядів
  • Comments Off

Колишній депутат від “Партії регіонів” і ексглава Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв перебуває в розшуку і є ухвала суду про його затримання.

Про це розповів начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк Громадському.

“Є ухвала про затримання та доставку до суду. Звичайно, що вона має реалізовуватись”, — підтвердив Горбатюк.

Крім того, за його словами, як повідомляє видання, Клюєв цьогоріч у травні інформував Інтерпол про те, що він знаходиться в Росії, а саме в селі Шульгіно Одинцовського району Москви.

Клюєв перебуває у національному розшуку за запитом Служби безпеки. Йому інкримінують привласнення майна, перевищення влади і незаконне перешкоджання мітингам. Датою його зникнення вказане 28 лютого 2014 року.

Також стало відомо, що Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом у депутати Анатолію Шарію на підставі інформації з мережі,  не отримавши офіційного підтвердження, що блогер не живе в Україні.

Про це йдеться у рішенні Шостого апеляційного адміністративного суду, яке було оприлюднено у вівторок.

Саме засідання суду, яке зобов’язало ЦВК зареєструвати Шарія, відбулося 26 червня.

Пізніше Верховний суд також зобов’язав Центрвиборчком “повторно розглянути документи Шарія на реєстрацію кандидатом”. Рішення Верховного суду ще не опубліковане в реєстрі.

ЦВК відмовила блогеру через сумніви, що він 5 років не проживає в Україні. У матеріалах судової справи йдеться, що такий висновок у комісії зробили на підставі повідомлень засобів масової інформації.

Зокрема, Центрвиборчком послався на канал на YouTube дружини Шарія, статті в онлайн-виданнях та звернення Комітету визволення політв’язнів України, адресованих президенту Литовської республіки Далі Грибаускайте.

Крім того, ЦВК зверталась до Державної прикордонної служби із запитом щодо перетину Шарієм кордону України. Прикордонники відповіли, що “інформація щодо даної особи відсутня”.

Суд вирішив, що відомості з інтернет-джерел не можуть вважатися обґрунтованим за відсутності підтверджень Держприкордонслужби, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ тощо.

“Українська правда” намагалась отримати пояснення у прес-службі ДПС щодо в’їздів і виїздів Шарія. Однак у відомстві сказали, що коментувати ситуацію “немає кому” і запропонували звернутись до них наступного дня.

Раніше Анатолій Шарій сам неодноразово розповідав, що виїхав з України нібито через політичне переслідування та мешкає в Європі.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від “Партії регіонів” і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва та відомого блогера Анатолія Шарія.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE