Politerno > Україна і світ > Жеваго заочно заарештували і оголосили у рошук

Жеваго заочно заарештували і оголосили у рошук

  • 3 Грудня, 2019
  • 837 Переглядів
  • 0

Слідчий суддя дозволив заочно заарештувати екс-нардепа Костянтина Жеваго, якого підозрюють  в причетності до заволодіння 2,5 млрд грн банку “Фінанси і кредит”.

Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

“Слідчий суддя задовольнив  клопотання підтримане прокурором Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою колишньому народному депутату України ІІІ-VIII скликань, який підозрюється в організації розтрати майна одного з банків України та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця ухвала суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є підставою для затримання підозрюваного за межами України та видачі компетентним органам України.

Вказано, що досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, 9 жовтня Держбюро розслідувань оголосило в розшук екс-нардепа, колишнього власника банку Фінанси і кредит Костянтина Жеваго.

Перед цим, 27 вересня в Держбюро розслідувань заявили, що заочно вручили Жеваго підозру у справі про розтрату 2,5 млрд грн банку Фінанси і кредит. У прес-службі бізнесмена повідомили, що він не з’явився в ДБР для вручення підозри і допиту, оскільки знаходиться на лікуванні за кордоном. Жеваго заперечує будь-які звинувачення. У справі про розтрату 2,5 млрд грн банку фігурує також ряд колишніх топ-менеджерів фінустанови.

Читайте по темі: Не всім щастить, як Коломойському. Чому держава вимагає в Жеваго повернути гроші

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE