Politerno > Україна і світ > Угорщина не просила в РФ допомоги у захисті меншин в Україні

Угорщина не просила в РФ допомоги у захисті меншин в Україні

  • 4 Грудня, 2019
  • 973 Переглядів
  • 0

Парламент Угорщини не ухвалював жодних заяв і не звертався до російської сторони з проханням допомогти у захисті меншин у Україні.

Про це йдеться у коментарі речниці МЗС України Катерини Зеленко.

За її словами, посольство України у Будапешті звернулося до угорської сторони з метою перевірки інформації, повідомленої спікером Держдуми РФ В’ячеславом Володіним.

“Воно отримало відповідь, що, з огляду на те, що Державні Збори Угорщини не ухвалювали таких заяв, вони ані усно, ані письмово не могли передавати таку інформацію в ході угорсько-російських переговорів на рівні парламентів” – сказала Зеленко.

Вона зазначила, що Україна та Угорщина є країнами-партнерами, які здатні самостійно, шляхом діалогу і консультацій знайти рішення для всіх питань, в тому числі і тих, щодо яких у них різні підходи.

“Віримо, що Угорщина, яка як член ЄС і НАТО нас підтримує в протидії російській агресії, не укладатиме альянсів з агресором проти України і також відреагує на появу цієї інформації” – підкреслила речниця МЗС.

Нагадаємо, спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін у вівторок, 3 грудня, заявив, що Нацзбори Угорщини нібито попросили російську сторону допомогти із захистом прав національних меншин в Україні.

“До нас в Держдуму звернувся парламент Угорщини з проханням об’єднати зусилля для того, щоб відстояти права меншин, в першу чергу на вивчення мови. Після прийняття закону Ради про мову такого права позбавлені народи, що проживають на території України”, — сказав Володін, нагадавши про великому числі угорців і поляків, що проживають в Україні.

Чергова російська інформаційна акція проти України зазнала краху.

Читайте також: На окупованих територіях Росія визнала дипломи п’яти вишів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE