Politerno > Україна і світ > На окупованих територіях Росія визнала дипломи п’яти вишів

На окупованих територіях Росія визнала дипломи п’яти вишів

  • 2 Грудня, 2019
  • 956 Переглядів
  • 0

Російська влада видала акредитацію на 5 років “Луганському державному медичному університету імені святителя Луки”.

Як повідомляється у висновку Федеральної служби з нагляду в сфері освіти і науки (Рососвітнагляд), виш може видавати дипломи російського зразка за спеціальностями стоматологія, педіатрія, лікувальна справа і фармацевтика.

Це перший виш на непідконтрольній Україні території Луганської області, який отримав акредитацію в Росії, передає Радіо Свобода. Аналогічні документи також подали Луганський національний університет імені Тараса Шевченка та Луганський національний університет імені Володимира Даля, повідомляла “влада ЛНР”.

З минулого року акредитацію в Росії отримали чотири виші з “ДНР”. Рішення про необхідність процедури ухвалює сама освітня організація. При цьому йдеться тільки про видачу дипломів російського зразка – бюджетні місця, використання материнського капіталу, відстрочка від армії й інші державні гарантії студентам з “ЛНР” і “ДНР” не надаються.

Нагадаємо, після окупації Криму і початку збройного конфлікту на Донбасі, згідно з рішенням українського уряду, були евакуйовані в інші регіони України 17 університетів із територій “ДНР” і “ЛНР” і один із Кримського півострова. Разом із вишами близько 40 тисяч студентів і 3,5 тисячі викладачів змінили місця навчання і роботи.

Читайте також: Мова окупантів повертається у виші

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE